Sport · 2016.12.16.

KÉZILABDA – Mirsad Terzic az év sportolója Boszniában

Mirsad Terzic nyerte el a 2016. év legkiválóbb sportolójának kijáró elismerést (Ivona Cavar karatebajnokkal együtt) Bosznia-Hercegovinában. A tucatnyi kategóriában meghirdetett versengés másfél évtizedes hagyományra tekint vissza. A bosznia-hercegovinai rádió és televízió, valamint a Nezavisne Novine nyomtatott és online sajtó szervezi a rangos versengést, és évente Bosznia-Hercegovina olimpiai bizottságának égisze alatt tartják meg.

A sportolók versenye a legkiválóbb címért nagy népszerűségnek örvend, ugyanis nemcsak a zsűri válogat, hanem az említett médiumok olvasói, hallgatói is. A pazar ünnepség a szarajevói Holiday Hotel kongresszusi termében zajlott a minap.

Az elismerés értékét növeli, hogy a Telekom Veszprém védekezőspecialistája úgy tudott az év sportolója lenni hazájában, hogy nem ott kézilabdázik. Való igaz viszont, hogy magyar klubcsapatával sikert sikerre halmozott, ez pedig mindenképpen hozzájárult a győzelméhez.

A Veszprémben Terzaként becézett kőkemény játékos a nyolcadik szezonját tölti nálunk. Hétszer nyert bajnoki és Magyar Kupa-aranyat, kétszeres Seha-liga győztes,  kétszeres Bajnokok Ligája ezüstérmes. A Magyar Szuper Kupában együttesével háromszoros győztes volt. Terza igazi csapatember, aki szívvel-lélekkel játszik minden összecsapáson. Ha a helyzet megkívánja, átlövőként és időnként irányítóként is számíthat rá az edzője, úgyhogy valóban jó helyre került a megtisztelő cím!

Terzic elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rangos eseményen, felesége, Dinka Terzic vette át a trófeát

Terzic elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni a rangos eseményen, felesége, Dinka Terzic vette át a trófeát

 


[fbcomments]