Sport · 2016.11.27.

KÉZILABDA – Hasta la vista, Párizs: Jössz te vissza! 

Elvesztette a meccset a Párizs SG ellen a Veszprém 28:24-re. Az a szomorú, hogy már az elején látszott, ez nem a mi napunk. Jó meccs volt, párszor vezettünk is, de többnyire vesztésre álltunk, és az nem öröm. Mindent kivédett a párizsi veterán kapus, Omeyer, ráadásul Karabaticék mindent bedobtak.

Cserélgettünk mi is, a franciák is cserélgettek. Nikola Karabatic már a 15. perc végén a pályán volt. Nálunk Nilsson játszott világszínvonalon és a második félidőben Mikler tartotta meccsben a Veszprémet, a többiek átlagosak, Nagy László egyenesen bátortalan. Mi történik ilyenkor a nagy emberrel, ki tudja? Sabate edzőnek is vannak megmagyarázhatatlan húzásai, például sokáig nem játszatta Ilicet, a leggólerősebb játékost, nem tudni, miért.


Kettővel, 14:12-re vezetett az első félidő végén a Paris SG. Aztán rosszul kezdődött a második félidő. Ilic kihagyta a hetest. De szerencsére Mikler Roland is kivédett egy hétméterest. Fej fej mellett a két csapat. Chema Rodrigezt erőlteti Sabate, de hatástalan maradt továbbra is a Veszprém játéka, miközben Palmarsson, Gajic és Sulic a padon ülnek. Valóban nehéz eligazodni az edző taktikáján, de a kommunikációja is haláli, a párizsi edzőé nemkülönben. Valami hihetetlen bábeli nyelven utasítják a fiúkat, a time-outban halljuk a mikrofonok segítségével. A párizsiak edzője, Luka Serdarusic, aki hosszú évtizedekig Németországban dolgozott, és majdnem minden csapatával trófeát nyert, még mindig echte horvát dialektusban beszélget a francia csapattal németül (!!!). Öröm hallgatni. Arról nem is beszélve, hogy tapasztalatom szerint a franciák németül nemhogy beszélni, de még hallani se akarnak. Angolul se nagyon. Na, itt aztán van mire fülelniük. Persze a francia csapatban is igen kevés a francia, világválogatott horvátokkal, németekkel, dánokkal. A mi spanyol edzőnk, Sabate meg mintha újabban magyarul is megszólalna, mintha azt magyarázta volna magyarul valamelyik játékosnak, hogy: jössz te vissza!

No, szóval a hepiend elmaradt, a második félidő közepén átrohantak rajtunk a párizsiak. Sok volt a technikai hiba. Palmarsson és Kopljar lövései adtak némi reményt a Veszprémnek, de ez most kevésnek bizonyult. Na, majd tavaszra visszavágunk és végre legyőzzük Párizst!? Addig is hasta la vista! Ahogy Sabate mondaná: Jössz te vissza! 🙂


[fbcomments]