Sport · 2022.06.13.

KÉZILABDA – Elkeseredve

A Telekom Veszprém az utolsó pillanatig bajnoknak érezhette magát a Pick Szeged elleni aranyrangadón. Rosta Miklós győztes gólja azonban sok szurkolónak okozott bosszúságot és elkeseredettséget. Az utóbbiak népes csoportjához tartozik Éles József, a korábbi kétszeres világválogatott kézilabdázó is.

– A legnagyobb sikereimet ennél a csapatnál értem el, ezért valóban fáj és boldogtalanná tett, hogy egykori klubom elvesztette az aranyéremért vívott csatát – mondta Éles József. – Két másodperccel a vége előtt így elbukni egy bajnoki címet, bizony sokkoló. Mert a Pick Szeged nem volt jobb, csak szerencsésebb a párharc végén. A veszprémiek küzdöttek, hajtottak, kitették a szívüket-lelküket a pályára. A sport azonban sokszor tartogat váratlan fordulatokat. Ez történt most is. Ezért nem lehet haragudni senkire. Fantasztikus döntő volt, a kézilabdázás ünnepe.

Éles József ezután arról beszélt, hogy kicsit csodálkozik a veszprémi szurkolókon, mert a lefújás után kiment a konyhába vizet inni, és mire visszatért a tévékészülék elé, már csak az üres csarnokot látta. Nem csak akkor kell a csapatot égbe emelni, fotózkodni, aláírást kérni, amikor nyer, hanem a nehéz pillanatokban is szeretni kell! Különösen fontos lett volna most az együttes melletti kiállás, biztatás, hiszen a hétvégén már a Final Fourban kell bizonyítani a játékosoknak és az edzőknek.


A másik élvonalbeli veszprémi kézilabdacsapat klubtulajdonosa persze érzi a csalódottságot, hiszen a Telekom Veszprém négy éven belül elvesztett három bajnoki és egy Magyar Kupa döntőt is.

– A mi időnkben ilyen nem fordulhatott volna elő, mert olyan fejmosást kaptunk az ügyvezetőnktől, hogy arra egész életünkben emlékeztünk volna – emlékezett játékos időszakára Éles József. – Hajnal Csaba egy sima, nagy ritkán elvesztett bajnoki összecsapás után is berendelt bennünket az irodájába a meccset követő reggelre. A következő ellenfél tudta, hogy ennek nem lesz jó vége. És igen, utána nagyon felszívtuk magunkat és győztünk. A mai viszonyokat nem ismerem a volt klubomnál. De a történelmi hagyományok szerint az FF4 elődöntőjében a lengyel Kielcének nehéz pillanatokat kellene átélnie a most elvesztett bajnoki cím miatt.

Valóban így van. A szurkolóknak esélyt kell adniuk a csapatnak a csorba kiköszörülésére…

Donát Tamás

A képen Éles József. Fotó: Cseh Péter


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]