Sport · 2017.04.23.

KÉZILABDA BL – Csak hárommal, de győztünk!

Szinte végig a hatgólos vezetésért harcolt a Telekom Veszprém a francia Montpellier ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, aztán végül csak három góllal győztünk.

A közönség nyugodtan happeningezhetett: Veszprém, Veszprém, Veszprém, Veszprém – énekelgették, miközben a sztárok simán hozták a formájukat. Gyors lerohanásokból óriási gólokat láthattunk főleg az első félidőben, annak ellenére, hogy kiváló volt a védekezés mind a két oldalon. Ilić gőzerővel sáncolt. Alilović szenzációs formában volt. Úgy éreztük, ledaráltuk a franciákat. (Érdekes, hogy a gólarány végül nem pont ezt tükrözte.)


Az első félidőben mindössze 13, illetve 10 gól esett, de nem akármilyenek. Nilsson az őserő, ahogy valaki nevezte, óriási energiával váltotta gólra Lékai bejátszásait. Palmarsson, Nagy László, Gajić is kitett magáért.

Ennek ellenére az utolsó percekre a Montpellier lefaragta kettőre a Veszprém előnyét, 2523. De aztán Aron Palmarsson, a mérkőzés legjobb játékosainak egyike óriási gólt dobott, 26–23. Még volt több mint fél perc. Időn túli szabaddobás következett, de már nem tudtuk növelni a háromgólos előnyt.

Ez a hazai pályán kiharcolt háromgólos különbség elég lehet az egy hét múlva következő visszavágón, de nehéz lesz. Ne feledjük, ez a Montpellier szuper csapat, Európa legjobbjainak egyike, ők azok, akik az előző fordulóban kétszer is legyőzték a tavalyi BL-győztes Kielcét.

Egy hét múlva az utolsó akadály következik tehát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni Final Fourja előtt a Telekom Veszprém számára: a Montpellier elleni negyeddöntő második mérkőzése. Van erőnk hozzá! Hajrá Veszprém!


[fbcomments]