Sport · 2023.02.07.

KÉZILABDA – A kicsiket utaztatják a milliárdosokhoz

Bizony, felkaptam a vizet. Néha még előfordul. Főleg ha kézilabda-ügyben nemtörődömséget, vagy éppen pitiánerséget látok. Azt nem tudom, milyen szempontok alapján sorsolják az MKSZ-ben a Magyar Kupa sorozatot férfi kézilabdában.

Hideg, vagy meleg golyó. Esetleg teremtsünk lehetőséget a kisebb csapatoknak is a végjátékhoz jutáshoz. Vagy: ahogy esik, úgy puffan. De ez a mostani, negyeddöntős kézilabda-párosítás kiverte a biztosítékot azonnal, ahogy megláttam az egymással szembe sorsoltakat. Az még egyáltalán nem zavar, hogy a Dabas–NEKA összecsapás után megint lesz egy kakukktojás a Final Fourban. Ahogy tavaly a Budakalász és a Fejér-B.Á.L. Veszprém is bekerült az elit négyesbe, mert megharcoltak érte. Az már egy másik kérdés, hogy akkor miért hagyták a két BL-résztvevőt elődöntőzni. Ezzel tönkretették az arany- és bronzrangadót is a mérhetetlen érdektelenséggel. Ám a veszprémi szurkolók legalább láthattak egy Veszprém–Veszprém történelmi finálét, amely talán már megismételhetetlen.

Amiért most szaggatom a klaviatúrát, hogy a legjobb nyolc között a kis egyesületeket küldik a milliárdos klubokhoz. Nem elég, hogy jól agyonverik, még utaztatják is őket. Legyen csak nekik többletkiadásuk a lehetséges bevétel helyett!


Az érthetőség kedvéért: a Fejér-B.Á.L. Veszprémet az OTP Bank Pick Szeged fogadja. Oda-vissza nagyjából 520 kilométer, megközelítőleg 300 ezer forint. A címvédő Telekom Veszprémhez a Gyöngyös látogat. Ez cirka 440 kilométer, azaz 280 ezer forint. A MOL által megmentett Tatabányához pedig a Csurgó megy. Szintén 520 km/300 ezer forint. A Dabas–NEKA kibírható távolság. Ráadásul izgalmasabb összecsapás várható, mint a másik három kézilabda-találkozón. Azért is abnormális a kicsik nagyokhoz utaztatása, mert fordított esetben teltházas meccsek lennének. Így viszont – finoman fogalmazva – egyik pályaválasztónál sem lesz lelkes érdeklődés. Egy valamiben azért reménykedem. Nehogy megint Veszprém–Szeged legyen az egyik elődöntő!

Donát Tamás

Tavaly a két veszprémi csapat játszotta a Magyar Kupa döntőjét. Fotó: Tál Dominik


[fbcomments]