Sport · 2015.10.31.

Két hét múlva terepkerékpár-verseny

A téli kerékpáros szakág szerelmeseinek részvételével november 14-én és 15-én immár negyedik alkalommal rendezi meg a Veszprémi Kerékpáros Egyesület a Gulya-dombon a hagyományos terepkerékpár-versenyt.

A Veszprém Cross terepkerékpár-verseny a Magyar Kupa és egyben a SuperCross sorozat – amely idén már másfél naposra bővült – második állomása, nemzetközi rendezvény, és számos újdonságot is tartogat a versenyzők és a rendezvényre kilátogató nézők számára.

– A Veszprémi Kerékpáros Egyesület által rendezett terepkerékpár-verseny a maga műfajában kuriózumnak számít, hiszen ez az egyetlen téli kerékpáros szakág, amelyben 1950 óta világbajnokságot is hirdetnek – mondta Tóth András, a Veszprémi KE alelnöke. – A megmérettetésen a hazai versenyzők mellett osztrák és szlovák résztvevőkre is számítunk. A versenyt a korábbi tapasztalataink hasznosításával és a szakág jövőjére fokuszálva rendezzük. A pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazítottuk, ebben Vinczeffy Zsolt hegyikerékpáros olimpikon, szakágvezető volt a segítségünkre. Az elit, női, hobbi- és gyermekfutamok mellett hazánkban egyedüliként, szombaton háromfős csapatversenyt is rendezünk. Az estét szakmai beszélgetéssel töltjük, amelyre Benkó Barbara olimpikon, Vinczeffy Zsolt szakágvezető és Gajdos Tamás televíziós műsorvezető már elfogadták a meghívást – foglalta össze Tóth András, a rendezvény főszervezője.

IMG_3153

A cyclocrossversenyek kettő-négy kilométer hosszú körpályán, földes, füves réteken haladnak, amit természetes és épített akadályok – lépcső, palánk, homokágy – tesznek technikássá és a nézők számára is látványossá. A rövid és intenzív versenyeket országúti kerékpárhoz hasonló, de terepgumival ellátott sporteszközzel űzik. A verseny érdekessége, hogy az első befejezett kör ideje határozza meg, hogy hány kört kell majd teljesíteni.

Bővebb információk a négyfordulós Cyclocross Magyar Kupa-sorozat és SuperCross-sorozat második, veszprémi futamáról itt olvashatók.


[fbcomments]