Sport · 2018.03.24.

KERÉKPÁRVERSENY – Carpathian Couriers Race

Idén ötödik alkalommal lesz magyarországi szakasza Veszprém és Pápa között a Carpathian Couriers Race elnevezésű, többfordulós országúti kerékpárversenynek. A versenyre 24 csapat érkezik 11 európai országból, köztük hazánk is képviselteti magát két csapattal, a Kobayana Cycling Team és a Pannon Cycling Team tagjaival.

A Carpathian Couriers Race évek óta a legrangosabb megmérettetések egyike a 23 év alatti korcsoport számára Európában, hiszen az itt legeredményesebben szereplőkkel jó eséllyel találkozhatunk később akár a Tour de France-on is. Az idei, hatfutamos versenysorozat április 28-án startol el hazánkból mintegy 120 kerékpárossal, akik a hatodik napon Veszprém lengyel testvérvárosában, Tarnówban érkeznek célba.


A Lengyel–Magyar Barátság Hete keretében március 22-én a Hangvillában megrendezett sajtótájékoztatón a nemzetek és testvérvárosok közötti összefogás eredményeként megvalósuló verseny jelentőségéről Porga Gyula polgármester, a verseny második világháborúig visszanyúló eredetéről Roman Ciepiela, Tarnów polgármestere, valamint a lengyel–magyar kapcsolatok fontosságáról Áldozó Tamás, Pápa polgármestere beszélt. Az versenysorozat programját, a résztvevők összetételét, az útvonalakat a tarnówi városfejlesztésért felelős osztályvezető, Rafal Koscien mutatta be.

Útvonal

Az idei magyarországi futam április 28-án, szombaton délelőtt rajtol Veszprémből, az Óváros térről, és a mintegy 140 km megtételét követően Pápa belvárosában ér célba. Az útvonal során a versenyzők megismerhetik a Balaton-felvidék és a Bakony gyönyörű tájait, és élvezhetik két patinás, gazdag történelemmel és kultúrával rendelkező városunk, Veszprém és Pápa vendégszeretetét. A táj sajátos, lágy domborzati viszonyainak köszönhetően viszonylag gyors futamként tartják számon és pont emiatt kedvelik a hazai szakaszt a versenyzők: itt 45 km/h átlagsebességet teljesítenek.

A Carpathian Couriers Race 2018 versenyprogramja és állomásai:

április 28.: Veszprém–Pápa (HU)

április 29.: Trstená (SK)–Jabłonka (PL)– Oświęcim(PL)

április 30.: Niedzica (PL)–Poprad (SK)

május 1.: Stara Ľubovňa (SK)

május 2.: Szczawnica–Nowy Sącz (PL)

május 3.: Tuchów–Tarnów (PL)


[fbcomments]