Sport · 2018.04.18.

KERÉKPÁROZÁS – Ha kell az eredmény, a veszprémi bringás lányokra lehet számítani!

Több fronton támadtak a veszprémi bringások április közepén.

A Kaposvár mellett megrendezett Mountain Bike Maratonon álltak dobogóra fiataljaink, ahol az U15-ös Kondor Kornél korosztályos első, az U23-as Zoboki Péter abszolút második lett, továbbá országúti időfutamon is vitézkedtek felnőtt versenyzőink Tatabánya mellett.


A hétvége legrangosabb megmérettetésén az olaszországi Nalles-ben Fülöp Ádám az olimpia szakág, az XCO junior válogatottjának tagjaként vett részt, de sajnos egy bukásba keveredett, amitől visszaesett, így a végén 69. lett.

Itthon a Budapest melletti Nagykovácsiban rendezett XCO utánpótlás Magyar Kupa futama volt a fő versenye a csapatnak. Az előzetes eredmények alapján remek hétvégére számíthattunk a kombinációs versenyen, de sajnos a betegségek és a sérülések megtizedelték a csapatot, így 20 fővel állt rajthoz a VKE-NELSON Pepperl+Fuchs Team. A hétköznapi kerékpárosok által teljesíthetetlenül nehéz ügyességi feladatokon szerzett hibapontok alapján büntető zónákból rajtoltak a versenyzők. Mivel a korábbi években hibátlan veszprémi csapat nem remekelt az ügyességi feladatokon, így a korcsoportonkénti rajtoknál volt olyan, aki egyperces hátrányban kezdte meg a futamot.

Végül erőből kellett megoldani a nelsonosoknak, ami a lányoknak sikerült jobban. U17-ben kibérelte a dobogót a Bokros Csenge, Kiss Kata, Trócsányi Laura trió, U15-ben Tóth-Almási Bori az utolsó helyről indulva jött be harmadiknak.

Legközelebb április utolsó hétvégéjén a fiúk és a felnőttek is megmutathatják, hogy nem csak a veszprémi lányoktól kell tartania a magyar kerékpáros mezőnynek.

Toldi Tamás

Veszprem Cycling Academy


[fbcomments]