Sport · 2018.06.22.

KERÉKPÁROZÁS – A veszprémi lányok verhetetlenek!

Nagyon kemény versenyhétvégén vannak túl a veszprémi bringások, akik várakozáson felül teljesítettek. Kezd beérni a munka? Csömörön, a horvátországi Samoborban és egy zalakarosi országúti edzőversenyen is nagyon jól szerepeltek a veszprémi fiatalok.

Csömörön nemzetközi mezőnyben az olimpiai mountain bike versenyszám, azaz az XCO C1-es besorolású versenyén a csapat ismét remekelt. Az U11-es lányoknál Bokros Kincső, az U13-as fiúknál Gergely Koppány szerzett bronzérmet.

Az U15-U17-es korcsoportban egy rendezői hiba miatt új rajtot rendeltek el, amit az esti órákra halasztottak, de a másnapi horvátországi verseny miatt pár veszprémi kihagyott, viszont akik nem, ők odatették magukat, így az U15 és U17-es lányoknál Orosz Lili és Trócsányi Laura is a dobogó legfelső fokára állhatott.

Az Elit kategóriában Haffner Kata az 5. helyével már olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett, a junioroknál Fülöp Ádám a 4. helyen végzett.

Másnap a horvátországi Samoborban, a szintén C1-es XCO versenyen álltak rajthoz a VKE-Nelson Pepperl+Fuchs Team utánpótlás versenyzői. Orosz Lili duplázott, és csömör után fél nappal ismét a dobogó legfelső fokára állhatott. Ebben a korcsoportban Kiss Ádám ezüstérmes lett.

Az U17-es lányoknál Bokros Csenge továbbra is megállíthatatlan a korosztályában és megszerezte az első helyet, Kiss Kata a 4. helyen végzett, míg a fiúknál Baranyi Áron szintén a 4. helyen végzett.

Mivel május 28-ától már a 2020-as Tokiói olimpia kvalifikációja zajlik, így az ilyen rangos versenyeken, mint a csömöri vagy a samobori, már megjelennek a kerékpáros nagyhatalmak versenyzői is, például a lengyel vagy az olasz válogatott, amelyek azért adtak pár világbajnokot a sportágnak mostanában. És ha eljönnek a felnőttek, akkor ők vonzzák az utánpótlást is – mondta Toldi Tamás, a veszprémiek csapatmenedzsere.

Nagyon nagy siker egy ilyen versenyen a dobogóra állni, a győzelem, pedig álomszerű – folytatta az értékelést Bokros Manassé, a Veszprémi KE utánpótlás szakmai vezetője. – Látom ugyan a versenyzők adatait, tudom mire képesek most fejben és fizikálisan, de ez most egy nagyon kellemes meglepetés volt. Köszönöm és gratulálok nekik!

Közben egy zalakarosi országúti edzőversenyen, ahol a 137 kilométeres távon több mint 1000 méter szintemelkedés várt a résztvevőkre, hatalmas csatákat vívtak versenyzőink. A négy hegyen, amit le kellett küzdeni, volt, hogy helyenként 20 százalékosnál is meredekebb emelkedők jöttek szembe a bringásokkal. Haffner Kata a hölgyeknél az abszolút 4. helyen végzett.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!