Közérzet · 2020.03.13.

KERÉKPÁROSKLUB – Kerékpározásra biztatnak a tömegben terjedő koronavírus elkerülésére

A kormány által bevezetett veszélyhelyzettel egy időben a Kerékpárosklub a biciklis közlekedés előnyeinek felfedezésére biztató kampányt indított. A biciklizés nem csak egészséges, hanem a tömegből is kiszabadít – hívja fel a figyelmet a Kerékpárosklub.

Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben közlekedhetsz a mindennapokban, és a zárt edzőtermekből is kiszabadíthat a kerékpár – üzeni a koronavírussal való fertőződéstől tartóknak a Magyar Kerékpárosklub.


Kerékpárral egyszerűen, olcsón, dugók és fertőzésveszélytől mentesebben, egészségesebben intézhetjük napi ügyeinket – mondják.

A már bringázóknak is üzen a Kerékpárosklub, tőlük azt kérik, hogy segítsenek ismerőseiknek kipróbálni a biciklizést, legyen szó mindennapi útvonalak felfedezésétől kezdve technikai tanácsokon át szerelési tippekig.

Nem baj, ha eddig nem tekertetek. Legyen ez egy lehetőség megváltoztatni a szokásokat! Ha pedig már bringával jártok, akkor segítsetek gyakorolni valaki másnak! – mondja a biciklizés népszerűsítéséért dolgozó szervezet.

A bringázás elkezdéséhez nyújt segítséget a Kerékpárosklub honlapjáról letölthető kisokos, amiben a biciklivásárlástól kezdve a mindennapos közlekedésig szedtek össze alapvető gyakorlati tanácsokat és fontos szabályokat.

A magyar lakosság 84 százaléka számára egyébként elérhető egy saját vagy megosztott bringa, 67 százalékuk pedig rendelkezik is biciklivel, derült ki a Kerékpárosklub 2018-as reprezentatív kutatásából. Így a magyarok nagy többsége akár ma bringára ülhet, mondja a Kerékpárosklub.


[fbcomments]