Kék / Életmód / Sport · 2015.11.13.

Kerékpáros program a Gulya-dombon

Mint arról portálunkon korábban egy előzetesben beszámoltunk, ezen a hétvégén, november 14–15-én érkezik veszprémi állomására a Cyclocross sorozat futama. A Gulya-dombon a Veszprémi Kerékpáros Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a versenyt, amely a LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross nemzetközi viadal, a Magyar Kupa- és a SuperCross-sorozat második állomása is egyben.

A veszprémi pálya 3050 méteres, 35 méteres szintkülönbségű, amely egy húzósabb, hosszabb emelkedőből, egy rövid, felfutós szakaszból, homokágyból és látványosságként egy kamionplatóra való felkerekezésből áll. A rendezők a pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazították.


– Az elitek futamát megelőzően szakág-népszerűsítő gyermekversenyt hirdetünk 1850 méteres pályán, amely viszonylag sík, de a homokágyat nekik is meghagyjuk. Szombaton délután három órától kerül sor az újdonságnak számító csapatversenyre, vasárnap háromnegyed tizenegytől a hobbi-, női és gyermekfutamokat rendezzük. Az elitek futama vasárnap délután fél kettőtől lesz, a férfiaknál Buruczki Szilárd és Pelikán János csatája várható – foglalta össze Tóth András, a rendezvény főszervezője.

Bővebb információkat a négyfordulós Cyclocross Magyar Kupa-sorozat és SuperCross-sorozat második, veszprémi futamáról itt oldalon olvashatnak.


[fbcomments]