Kultúra · 2021.06.30.

Képzőművészeti események a Balaton-felvidéken

Két Balaton-felvidéki kortárs képzőművészeti eseményre invitáljuk olvasóinkat. Az egyik Diszelben lesz, a másik Sáskán.

A diszeli Első Magyar Látványtárban a koronavírus miatt tavaly elmaradt a három rendszerváltó galéria (Missionart, Várfok és Látványtár) 30 éves születésnapja. Idén viszont ünnepelnek. Az Együttállás (avagy 3×31) című kiállítást Steffanits István közreműködésével Jurecskó László, Kishonthy Zsolt, Szalóky Károly és Vörösváry Ákos rendezi. Horányi Attila művészettörténész, műkritikus nyitja meg július 3-án 17 órakor. Aznap 19.30-tól Dresch Mihály és Grencsó Zoltán zenél a helyszínen – a koncertre korlátozott számban kaphatók jegyek.

A megnyitó közönségét a Kávéház a Vörös Lóhoz válogatott finomságokkal várja.


A látványtár és a két galéria gyűjteményéből válogatott kollekció október 31-ig lesz látogatható mindennap 10-től 18 óráig. A cím: Tapolca-Diszel, Templom tér. A szervezők kérik, hogy a látogatók vigyék magukkal a védettségi igazolványukat és a szájmaszkjuk is legyen kéznél!

Kollázskészítő művészek megvásárolták Sáskán, egy Tapolcától nyolc kilométerre lévő zsákfaluban az egykori könyvtárépületet. Az ősszel kezdődő felújítás előtt (négy apartman és egy norvég mintára létrejövő, a nap 24 órájában látogatható mini kollázsgaléria lesz benne) rendeznek egy négynapos pop-up kollázskiállítást július 9. és 12. között, amire eddig 35 művész regisztrált. Az esemény Facebook-oldalán további információk olvashatók a képzőművészeti rendezvényről.

A kiemelt képen: Richter Sára kollázsa


[fbcomments]