Közérzet / Életmód · 2019.11.13.

KÉPZÉS – Szívesen segítene másoknak?

Szívesen segítene másoknak? Tud nyitott szívvel hallgatni? Együttérzéssel, odafigyeléssel fordulna a segítséget kérő embertársaihoz életnehézségeik megoldásában?

A veszprémi Kapcsolat ’96 Mentálhigiénés Egyesület térítésmentes képzést szervez a megyeszékhelyen működő Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálatnál folytatott önkéntes segítő munka ellátására. A 120 órás képzés során a jelentkezőknek lehetőségük lesz önmaguk jobb megismerésére, a hatékony kommunikáció elsajátítására és a segítő beszélgetés megtanulására. Mindezek a privát életben is megkönnyíthetik a kapcsolataikat.


Ha már volt bajban és sikerült azt megoldani, ha érte veszteség, és sikerült talpra állnia, ha segített másnak a probléma megoldásában, ha megtapasztalta azt, hogy milyen jó érzés az, mikor valaki önnek nyújtotta segítő kezét, tapasztalja meg azt is, milyen jó, mikor ön ad segítséget!!

Mit nyújt ezért cserébe az egyesület? Lehetőséget ad a tapasztalás megszerzéséhez, személyes és szakmai fejlődést kínál és egy önkéntesekből álló, professzionális csapatban való munkálkodást.

A jelentkezés feltételei: betöltött 25. életév, legalább középfokú végzettség, nyitott, jó kommunikációs készség.

Jelentkezési határidő: december 15. A képzés várható kezdete: 2020. február.

A jelentkezéseket – önéletrajz és motivációs levél kíséretében – a veszprem.kepzes@gmail.com e-mail címre kell elküldeni.

Ingyenesen hívható lelki elsősegély telefonszám: 116–123.


[fbcomments]