Szórakozás / Életmód / Sport · 2015.07.03.

KÉKSZALAG – A Safram nyerte a 47. Balaton-kerülő vitorlásversenyt

A svájci Safram csapat Ventilo M1 típusú katamaránja nyerte meg az idei, gyenge szeles Kékszalag vitorlásversenyt. A hajó ma hajnalban, 2 óra 6 perckor futott be a balatonfüredi célba – olvasható a kekszalag.hu honlapon.

A második helyen a Kékszalag időrekordját tartó Fifty-Fifty nevű 50 lábas magyar katamarán érkezett  be 13 perc hátránnyal. A hajó kormányosa Józsa Márton – közölte az mti.


A tizenegyszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkas  aki ezúttal egy Decision 35 típusú, Cellum névre keresztelt kéttestű hajóval vágott neki a versenynek  lett a harmadik.
A verseny a Keszthelyi-öböl bejáratánál dőlt el, amelyet a Safram északról, Balatongyörök felől gyorsabban közelített meg, mint a délen vitorlázó Cellum. A svájci hajó itt tudott véglegesen az élre állni, és előnyét végig növelte a célig.
A Kékszalag 540 hajóból álló mezőnye csütörtökön 9 órakor rajtolt el Balatonfüreden, hogy megtegye a verseny légvonalban mintegy 155 kilométeres távját. A szél a nap folyamán végig nagyon gyenge maradt, csak este 10 órakor lett kicsit élénkebb a légmozgás. A mezőny a verseny alatt a Balaton teljes hosszában széthúzódott, sokan feladták a küzdelmet, de a kitartó hajók zöme is csak péntek késő délután vagy éjszaka ér majd célba.


[fbcomments]