Szórakozás / Kultúra · 2021.09.02.

KÁVÉ, KONCERT, IRODALOM – Kávéházak Éjszakája Veszprémben

Kóstoljon bele a kultúrába Veszprém legnépszerűbb helyszínein! 13 helyszínen több mint 40 programmal várja az érdeklődőket a Kávéházak Éjszakája szeptember 25-én és 26-án. A látogatók ingyenes zenei koncerteken, irodalmi programokon, gyerek-, illetve családi foglalkozásokon és kóstolókon vehetnek részt.

A Fricskában például Hobo József Attila-estjét, a napokban megnyíló Kunsztban Karinthy-kabarét láthat a közönség Csákányi Eszter és Hajdú Steve előadásában. A Papírkutyában Saiid (Akkezdet Phiai) lép fel. A Kávé és Teaház az Íródeákhoz vasárnap Pilinszky-udvarrá alakul, ahol három program: két előadás Turek Miklós főszereplésével, illetve a Kósbor együttes közreműködésével és egy kiállítás is megemlékezik Pilinszky születésének 100. évfordulójáról. Gerendás Péter az Incognitóban fog zenélni.

Csákányi Eszter és Hajdú Steve.

– A zenei műfaj sokféleségét a helyszínek atmoszférájához igazítottuk, különös figyelmet fordítva arra, hogy a városon kívülről érkező programok mellett lehetőséget adjunk a helyi értékek, művészek fellépésének is. Így kapott helyet a Ethnokor a Tizen1 előtt, a Latin Formáció a Maricában, vagy Bakos Árpád és barátai a Hangvillában – fogalmazott Serfőző Krisztina, a Kávéházak Éjszakája főszervezője.

A képzőművészet iránt érdeklődők, egy igazi kortárs színfoltként debütáló új helyszínen, a Kunsztban több kortárs képzőművészeti beszélgetést hallgathatnak meg. A Cafe Frei galériáján a kamaszokat várja több író, ahol a program ideje alatt a fiatalok megkóstolhatják a Cafe Frei sütiket. A Kokó Cukrászdában a legkisebbeket várják nagy szeretettel mesekönyv-bemutatóval, marcipánformázással, interaktív játékokkal.

Több séta is indul a városban. Ezek az egykori és mai kávéházakat veszik lajstromba, illetve történelmi fontosságú emlékeket mutatnak meg. A sétákra a weboldalon található e-maileken lehet regisztrálni.

– Igyekeztünk megmutatni az egyes helyszínek kávékínálatát is – mondta a szervező. – Egyre nagyobb teret nyer ugyanis az új hullám, mely a világos pörkölésű kávéra esküszik. Ezt az irányzatot képviseli a Tizen1, amely kihagyhatatlan azok számára, akik nyitottak az új, specialty vonal irányában. Klasszikus olasz kávét főznek a Fügében vagy a Kunsztban, de a Mákmoiselle kávéja is kihagyhatatlan.

– Mivel a helyszínek befogadóképessége korlátozott és a helyfoglalás érkezési sorrendben történik, a kiválasztott programra érdemes időben érkezni. Amennyiben a program teltházas, a széles programkínálat és a helyek közelsége lehetőséget nyújt más programon való részvételre.

A részletes programot a rendezvény weboldalán olvashatják el.

A Kávéházak Éjszakája a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kultúrális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Kép forrása: FEJER

Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!