Közérzet · 2016.12.24.

KARÁCSONY – Veszprémi adományok kovásznai gyerekeknek

Két veszprémi fiatalember, Béndek Péter és Herendi Ferenc adományokkal teli kisteherautóval utazott Kovásznára, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes – ismertebb nevén Csaba testvér – Szent Ferenc Alapítványának egyik gyermekmentő otthonába. Béndek Péter nem először és nem utoljára járt a kovásznai otthonban, de idén nem lelte meg keresztfiát, Jánoskát.

– Néhány évvel ezelőtt a tudomásomra jutott, hogy keresztszülőként egy-egy rászoruló kisgyermeket támogathatunk, így lettünk a feleségemmel, Eszterrel a kovásznai Imbrea Jánoska keresztszülei. Jánoska az ottani gyermekotthon lakója volt. Kiváló kapcsolatban voltunk, leveleztünk, meglátogattuk. Idén sajnos nem találtam meg Jánoskát, viszont találkoztam az otthon lakóival, jókedvű mosolygós, okos gyerekekkel – mondja Béndek Péter.


telekamon

Maga is meglepődött baráti társaságának adományozó kedvétől, mert ahogyan híre ment a tervének, egyre csak gyűltek az adományok.  Rövid idő alatt kiderült, hogy járműre lesz szükség.

herendi

Herendi Ferenc felajánlotta a kisteherautóját és nekivágtak az útnak, ahonnan örömteli élményekkel tértek vissza.

– Harmincnyolc gyermek él a házban a nevelőikkel, egy házaspárral, akik nehéz és áldozatos munkát végeznek. A közösség önellátó. A gyerekek többségének vannak szülei, de olyan sanyarú körülmények között élnek, hogy nem tudják tisztességesen ellátni, nevelni őket. Az otthonban mindent megkapnak és a taníttatásukkal is foglalkoznak. Ezek a gyerekek törődést és szeretetet kapnak és ezért nagyon hálásak

Böjte Csaba kovásznai gyermekotthona. A régi kúria 38 gyereknek ad otthont

Böjte Csaba kovásznai gyermekotthona. A régi kúria 38 gyereknek ad otthont

Huszonkét gyermek várt ránk, verseltek, zenéltek és örültünk egymásnak. Jánoska sorsáról semmit sem tudok. Vannak az otthonnak állandó lakói, de a hétvégén többnyire hazamennek. Jánoskát idén nem íratták be az otthonba. Hogy mi lesz a sorsa? Nagy a szegénység. Utcagyerek lesz? Nem tudom, de jó lenne tudni…


[fbcomments]