Közérzet · 2018.11.22.

KARÁCSONY – Adománygyűjtés kovásznai gyermekeknek

Béndek Péter és Herendi Ferenc veszprémi családapák karácsony előtt adományokkal teli kisteherautóval ismét elindulnak Kovásznára, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes – ismertebb nevén Csaba testvér – Szent Ferenc Alapítványának egyik gyermekmentő otthonába.

Úgynevezett keresztszülőként bárkinek lehetőség van arra, hogy egy-egy rászoruló gyermeket támogasson – mondja Béndek Péter. – Így lettünk a feleségemmel, Eszterrel a kovásznai Imbrea Jánoska keresztszülei. Kiváló kapcsolatban voltunk, leveleztünk, meglátogattuk, de Jánoska már kikerült az otthonból, mi pedig ismét szerettünk volna keresztszülők lenni. Az új keresztgyermekünk neve Fehér Abigél, aki nagyon szimpatikus 18 éves kislány. Megismerkedtünk vele a közösségi oldalon keresztül, és szeretnénk, ha a közeljövőben meglátogatna minket. Remélhetőleg találkozunk vele decemberben!


Fehér Abigél, Béndekék keresztlánya a Kőrösi Csoma líceumba jár, kéthetente megy haza Kommandóra az édesanyjához

Fehér Abigél, Béndekék keresztlánya a Kőrösi Csoma líceumba jár, kéthetente megy haza Kommandóra az édesanyjához

A karácsonyi rakományt szállító kis tehergépkocsit az ADA-BAU Kft. bocsájtja a jótékonykodók rendelkezésére. A nyílászárókkal foglalkozó veszprémi cég ily módon járul hozzá a Béndekék által kezdeményezett akcióhoz. Az utazás 90 ezer forintos költségeit Péter és barátja, Ferenc állják.

 

Böjte Csaba kovásznai gyermekmentő otthona

Böjte Csaba kovásznai gyermekmentő otthona

Tartós élelmiszerekből a vártnál kevesebb gyűlt össze, de további adakozókra számítunk. Arra kérjük az embereket, hogy aki teheti, segítsen. Tavaly kitörő örömmel fogadtak minket az otthon lakói, sok jókedvű, mosolygós gyermekkel találkoztunk.

 

Tavaly karácsonykor Kovásznán

Tavaly karácsonykor Kovásznán

Harmincnyolc gyermek él a régi kúriában a nevelőivel, egy házaspárral, Kolozsi Noémivel és Istvánnal. A közösség önellátó. A gyerekek többségének vannak szülei, de olyan sanyarú körülmények között élnek, hogy nem tudják tisztességesen ellátni, nevelni őket. Az otthonban a kis lakók mindent megkapnak, és a taníttatásukra is odafigyelnek.

Ezek a gyerekek törődést, szeretetet kapnak, és ezért nagyon hálásak – mondja Béndek Péter, akinek a garázsa már félig megtelt adományokkal és aki szerint az emberek könnyen megválnak a feleslegesnek ítélt holmiktól, de most leginkább tartós élelmiszerre lenne nagy szükség.


[fbcomments]