Aláírás mini / Közérzet · 2015.08.14.

KÁNIKULA – Vizesen szép az élet

Mi is lehetne népszerűbb az embert próbáló és aszfaltaszaló hőségben egy jó kis pancsolásnál? A szégyenlőseknek elég egy szippantás a párakapuból, a merészebbeknek pedig jöhet a szökőkútátfutás. Legalábbis Veszprémben, ahol strand híján csak a Kossuth utcai látványcsobogó marad a vízre vágyóknak. Olyan kevés kell a kedveszegett embernek ahhoz, hogy felragyogjon arcán a mosoly.

kánikula3

Két idős hölgy csillogó szemmel örül a párakapunak, kacarászó gyermeke láttán az idegesen sietős anyukának is kisimul az orcája.


A lassan az elviselhetetlenségig fokozódó hőségben minden bizonnyal a látványszökőkút lett a város legnépszerűbb pontja. Legyen reggel, dél vagy este, a lordok házával szembeni placcon mindig találni a feltörő vízsugárnak örvendező gyermeket, diskuráló s közben lábat áztató fiatalt vagy kutyát sétáltató párt, akik kivétel nélkül vidáman frissítik fel magukat a hűsítő folyamban.

DSC02248

A hol el-, hol feltűnő víznek legjobban a csöppségek örülnek, az őket kísérő anyjuk, apjuk, nagyijuk elégedettségére. A gurgulázó gyermekkacaj a szemközti kávéház teraszán ülőknek is megörvendezteti a szívét: van-e szebb az új nemzedék létrejötténél? Egy nő és egy férfi szerelméből fogant és megszületett jövőnél?


[fbcomments]