Közérzet · 2019.09.11.

KAMPÁNY – Válasz Adamecz Zoltán nyílt levelére

Katanics Sándor, a veszprémi ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje válaszolt Adamecz Zoltán tegnapi nyílt levelére, amelyet mi is közöltünk.

Tisztelt Polgármesterjelölt Úr!

A fideszes városvezetés leváltása érdekében veszprémiek ezrei várják a nyílt levelében megelőlegezett felismerése valóra váltását, a szeptember 14-i határidővel megjelölt visszalépését. A „lokálpatrióta” jelöltektől ugyanezt várják el. Változást a választók üzenetét megértő és most együttműködő hat politikai párt (a DK, Jobbik, LMP, MSZP, Momentum és a Párbeszéd) közös jelöltjei érhetnek el.

Számunkra Veszprém az első, reméljük Önnek és a Lokálpatriótáknak sem a Fidesz! A közösségi oldalán 3 hónappal ezelőtt még azt írta nekem is címezve, hogy: …engem látnának legszívesebben a veszprémiek az ellenzék polgármester-jelöltjeként,… én vagyok jogosult az ellenzék összefogására, ezért elvárja, álljak az összefogás élére és vállaljam a megmérettetést…

A politikai pártok és civil szervezetek között hosszú egyeztetés zajlott a mostani városvezetés leváltásának mikéntjéről. Ebben az időszakban Ön nem kereste az együttműködést. Molnár Ernő – a Lokálpatrióták vezetője – 2006-ban listáról a közgyűlésbe kerülve a Fideszt kiszolgáló tanácsnok lett. Most is kizárólag egyéni érdekét képviselte a tárgyalásokon. Ezért nem sikerült a megegyezés. A választópolgárok így joggal vélhetik azt, hogy Molnár Ernő nem a Fidesz leváltását tűzte ki célul. A Lokálpatrióták jelöltjeire leadott szavazat elveszett szavazat.

Veszprémben hat párt megértette a választók által régóta követelt széleskörű együttműködés igényét. A jelöltállítási folyamat véget ért. Immár nemcsak az együttműködő politikai pártok, hanem az ajánlásukat adó veszprémiek és az engem támogatni akarók polgármesterjelöltje is vagyok! Ez óriási felelősség, nem okozhatok csalódást nekik! Veszprém polgármestereként, attól függetlenül, hogy kinek milyen a politikai hovatartozása, csakis az itt élők közös érdeke lesz meghatározó a számomra.

Üdvözlettel: Katanics Sándor, a DK–Jobbik–LMP–MSZP–Momentum–Párbeszéd közös polgármesterjelöltje


[fbcomments]