Közérzet · 2019.10.09.

KAMPÁNY – Az örökmozgó, az analitikus és a profi

Adva van tehát két polgármesterjelöltünk, és volt egy harmadik is. Utóbbi egy rövid, heves és agresszív kampányroham után – némi döbbenetet okozva a támogatói és riválisai körében – dolgavégezetlenül távozott a harctérről. Akár azt is mondhatnánk, sikeresen bekavart, majd föladta, kiszállt.

Adamecz Zoltán, az örökmozgó tehát félreállt, de továbbra is aktívan részt vesz a kampányban. Hol itt rúg egyet, hol ott kettőt, érvel és vitatkozik, minden témakörben kiválóbbnak, többnek érzi magát az ellenlábasainál és a közösségi oldalon vele szócsatákat vívóknál is. Vitathatatlan, hogy ami a város gazdasági, kulturális, történelmi és politikai múltját illeti, irigylésre méltó ismeretekkel rendelkezik, érvei rendíthetetlen bástyaként állják a közösségi oldalakon vele vitatkozók ostromait, nem enged a 48-ból. A következetesség nem erénye, politikusi alkat. Akár jó polgármester is lehetne. Vagyis lehetett volna.

Katanics Sándor ismert és népszerű tanárember, a közgyűlés aktív ellenzéki képviselője. Elemző típus, pontos, alapos, a testületben élénken politizáló, érvelő, tényfeltáró, hevesen vitázó. Fórumokon agitál, a legnagyobb közösségi oldalon élénk konverzációt folytat, ugyanitt és a választókerületében rendszeresen jelen van, tájékoztat, magyaráz. Hirtelen természetű, ami akár fel is róható neki, következetes, kitartó, nem szívesen várja ki a dolgok végét, mindenütt ott terem, ahol – úgy véli – érdemes, sőt ott is, ahol nem. Jelölését küldetésként fogja fel, feddhetetlen, hisz a sikerben. Az ellenzéki összefogás jelöltje. Jó polgármester lenne.

Porga Gyula kilencedik esztendeje melegíti a polgármesteri széket. Korábban volt már képviselő a megyei önkormányzatban, kisebbségi, egyházügyi, kulturális bizottsági alpolgármester. Jelölő pártszövetsége szerint (Fidesz-KDNP) “polgármestersége alatt jelentős fejlesztések történtek”, ő maga a „közösségre nyitott, rugalmas”, hovatovább “tapasztalt és nagy tudású”. Hm, Porga, a profi. A problémák között ügyesen lavírozó, konfliktuskerülő, agresszivitásában is szelídnek tűnő pártember. Kompatibilis városatya, soha gondot nem okozó végrehajtó. Fegyelmezetten kampányol, választói szerint maga a megtestesült jóindulat és szorgalom. Bár szerény embernek tartják, városi lapunk legutóbbi számában 12 fotón sikerült szerepelnie. Eddig nem sok vizet zavart, eztán sem tenné, vagyis ő az „optimális” jelölt.


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!