Közérzet · 2019.09.10.

KAMPÁNY – Adamecz Zoltán alkut kötne

Szokatlan fordulatot vett a veszprémi polgármesterjelöltek közötti verseny. Mint ismeretes, a városban hárman indulnak a polgármesteri posztért: Porga Gyula regnáló polgármester (Fidesz-KDNP), Katanics Sándor, az ellenzéki összefogás (DK, LMP, Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd) jelöltje és Adamecz Zoltán független polgármesterjelölt. Utóbbi kedden nyílt levelet intézett Katanics Sándorhoz, és alkut kínált neki.

Nyílt levél Katanics Sándor Úrnak


Tisztelt Katanics Sándor Polgármesterjelölt, Képviselőjelölt Úr!

Öt éve Ön megpróbálta leváltani Porga Gyulát hasonló összefogással, mint most. Annyi különbséggel, hogy a civileket a Jobbikra cserélte le. Nem tudom, hogy az Ön pártjával szimpatizálók körében ez milyen fogadtatásra talál. Azt, hogy jó cserét csinált-e, majd a választásokon meglátjuk. Tény, hogy az öt évvel ezelőtti próbálkozása sikertelen volt. A helyzet jelen állása szerint a mostani választáson is hasonló eredményre számíthatunk, ezért arra kérem, engedje meg másnak is, hogy megpróbálja a polgármesterváltást. A felmérések alapján úgy tűnik, hogy sajnos az Ön mögött állók segítsége nélkül nem tudom Porga Gyulát leváltani annak ellenére sem, hogy a Lokálpatrióták és még sokan mások engem, civil indulót támogatnak.

Ön, Katanics Úr mindenképpen a közgyűlés tagja marad, hisz a DK listájáról bejuthat akkor is, ha az 1. sz. választókörzet sem szavaz bizalmat Önnek. Számítunk is Önre a közgyűlés munkájában.
Együttes erővel irányításunk alá tudnánk vonni a városunkat.

Tehát arra kérem, mondjon le polgármesteri jelöléséről, tegye le mellettem a voksát, és biztosítson támogatásáról.

Tudom, hogy az Ön régi álma valósulhatna meg a polgármesteri székkel, de én úgy látom, ez egyre távolabb van. Kérem, hogy ne kergessük ezt! Nekünk, veszprémieknek erre nincs időnk. Veszprémi képviselőként nagyon jól tudja, hogy a helyi önkormányzatok a kormány köldökzsinórján csüngnek, annak kénye-kedvének kiszolgáltatva. Ha Ön nyerne – amire nincs esély –, akkor mi, veszprémiek veszítenénk. Kérem, fontolja meg, nekünk, veszprémi polgároknak mi az érdekünk, és helyezze ezt álmai elé, tudjon engedni és lemondani!
Tudom, hogy tanáremberként a diákjai közt tölti az életét, tanítványai és volt diákjai hadd legyenek büszkék Önre!
Természetesen készségesen állok a többi párt vezetőjének és más támogatóinak rendelkezésére a részletek ismertetése és a végleges döntés előkészítése végett a hét bármely napján, hisz tudom, hogy alkuk sorát kötötték, de mégis, ez az Ön személyéről szól, így a végső döntés az Öné és nem a szövetségeseié. Az ő pozíciójukat nem hogy rontaná, inkább segítené az Ön minél teljesebb összefogás iránti elkötelezettségének kimutatása a választópolgárok felé. Ebben az esetben ők is több civil szavazatra számíthatnának.

Kampányoljunk együtt, és együttes erővel adjunk lendületet Veszprémnek!
Az Ön baloldali bázisával, a politikusokkal elégedetlenekkel, a jobboldaliakkal, a csalódott fideszesekkel együtt lehetünk csak sikeresek. Mindannyian együtt. Önre hallgatnak pártbéli követői, nekem ilyenek nincsenek, de a civil többséget az én személyemmel tudjuk az urnákhoz vonzani, hisz akkor hitük lehet abban, hogy összefogva váltást tudunk elérni.
A választókerületekben most vannak olyan ellenzéki képviselőjelöltek, akik képesek lennének a kormánypártiakat leváltani, ha a civil szavazók is melléjük állnának.
A pártok kedvéért nem fognak elmenni szavazni, csak a pártszimpatizánsok. A pártok versenyében pedig veszíteni fognak. Ez az igazság, Ön is tudja. Ha nem így lenne, bátran rakhatott volna mást a listás helyek első helyére.
Ha lehetőséget ad, Önön kívül én is és más ellenzéki képviselők is meghatározhatjuk Veszprém jövőjét, amelynek ebben az esetben nem a kormány akaratát kell végrehajtania.

A választási stratégiájukat nem akarom kritizálni, de szembe mennek az autópályán a HVG írása szerint. Idézem: „A vidéki városokban hónapok óta megy az egyezkedés, ott a recept más, mint a fővárosban. Amíg Budapesten a pártok közös logó alatt vonulnak fel, a vidéki városokban az a jellemző, hogy valamelyik helyi civilszervezet, egyesület embere mögé sorakoznak fel a pártok. A pártlogó hiányát a tárgyalásokra rálátó egyik DK-s úgy indokolta a HVG-nek, hogy ezzel is próbálták megszólítani a párt nélkülieket, és egy lokálpatrióta egyesület nem várt helyről is hozhat szavazatokat.” (forrás: HVG 34. szám 13. oldala.)

Kérem, fontolja meg írásom, adjon esélyt Veszprémnek, és adjunk egy kokit a Fidesznek! A kormánypártot leváltani úgysem tudja, mivel ez a mostani egy önkormányzati választás, és igazából semmi köze a Parlamenthez illetve az Orbán-kormányhoz.

Döntéséhez azt is tudnia kell, hogy amennyiben nem lép vissza javamra szeptember 14. napjáig, úgy én fogok valószínűleg visszalépni. Azért szükséges mielőbb döntenie, mert pozitív döntés esetén együttes erővel belelendülhetünk a kampányba, viszont feleslegesen nem szeretném az embereket hitegetni a váltás lehetőségével.

Üdvözlettel:

Adamecz Zoltán független polgármesterjelölt


[fbcomments]