EKF / Szórakozás · 2021.07.12.

Kabóciádé, hogy együtt legyünk

Minden eddiginél tartalmasabb, látványosabb program várja a háromnaposra tervezett Kabóciádé közönségét, hogy a gyerekek, családok és a Kabóca Bábszínház tagjai ismét együtt lehessenek.

Csupa ünnep ez az év a Kabóca Bábszínház számára. Idén 28 éves a Kabóciádé, tízéves a Helka című előadásuk, pályzati támogatásnak köszönhetően minden eddiginél tartalmasabb és látványosabb program várja a Kabóciádé közönségét, és elindították a Zöld Kabóca programot.

– Ki más, ha mi nem vagyunk gyermek- és családbarátok! – mondta Szőke Kavinszki András, a Kabóca Bábszínház igazgatója a Kabóciádét beharangozó sajtótájékoztatón. – Nagyon fontos a személyes kapcsolat a családokkal, főleg a gyerekekkel, hisz a gyerekeket rengeteg kontaktustól fosztotta meg a járvány, és mi magunk is várjuk a közvetlen találkozást a közönségünkkel. A Kabóciádé összművészeti fesztivál egész napos programokat kínál a családoknak, és azt tervezzük, hogy az Európa Kulturális Fővárosa évében, 2023-ban még ennél is nagyobb méretű rendezvényt hozunk össze. Apropó EKF. Három évig tartó zöld programunkat az EKF jegyében állítottuk össze, és a július 30-ától augusztus 1-jéig tartó fesztiválon mutatjuk meg a közönségnek a Kabóciádé helyszínén, a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

– Idén meghívtuk a nagyobb bábszínházakat is, a Vaskakast, a Bóbitát és a Budapest Bábszínházat és persze a kisebbeket is – vette át a szót Sipos Tekla, a Kabóca Bábszínház művészeti titkára. – Ismert és ismeretlen mesékkel, koncertekkel, felnőtteknek szóló programmal és a Fesztelen liget nevű játéktérrel várjuk a családokat.

– A város mint otthon és óriási játszótér című pályázaton elnyert támogatásnak köszönhetően összművészeti pályázatot hirdettünk, és szintén pályázati támogatásból, újrahasznosított anyagokból bunkert fogunk építeni a Kabóciádé alatt – folytatta a tervek felsorolását Szántó Viktória, a színház igazgatóhelyettese, dramaturgja. – Tarczy István festőművészt kértük fel, hogy a gyerekeknek értő segítője legyen ebben a munkában.

A Kabóciádé ezúttal is ingyenes lesz, de persze, aki szeretne, vásárolhat támogatói jegyet.

A képen balról jobbra: Sípos Tekla, Szántó Viktória és Szőke Kavinszki András. Fotó: a szerző


[fbcomments]