Kultúra · 2016.04.06.

KABÓCA – Álomszövők babáknak

Egyévesnél idősebb gyerkőcöket vár a Kabóca Bábszínház legújabb előadására, az Álomszövőkre. A darab bemutatója vasárnap, április 10-én 10 órakor lesz a Veszprém Agórában (Táborállás park 1.).

A különleges előadás a szőttes készítésének több évszázados hagyományát idézi meg. A fonalak szépsége, a színek sokasága, a szövés ritmusa és szövő ember kezének mozdulatai ritmizálják a játékot. Konkrét szövegek helyett zenei effektek, dallamok, énekek és a tárgyakkal előhívott ritmusok teremtenek egy különleges zenei világot a produkciónak.


A babaszínházi előadások fontos része a lezáró közös játék. A produkció eszközeit, illetve hasonló tárgyakat próbálhatnak ki a gyerekek, s ezalatt felidézik a darab számukra érdekes játékait.

Az Álomszövők tervezője Csóka Eszter, zeneszerzője Gyulai Csaba, rendezője Székely Andrea. Az előadás fellépői Bandura Emese és Szívós Réka mv., a műhelymunkában Benkő Krisztina, Bodó Kata és Kerekes Péter vesz részt. A kabócások külön köszönik Balázs Katalin és Sümegi Elemér közreműködését. Előbbi a szőnyeget szőtte, utóbbi a hangszerek készítéséhez nyújtott segítséget.


[fbcomments]