Közérzet · 2023.01.31.

JUTASI ÚT – Sürgős lenne az útfelújítás

– Sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén – mondta sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc, a veszprémi 2. választókerület önkormányzati képviselője.

A napokban folytatott egyeztetést a polgármester az egyéni választókerületi képviselőkkel Veszprém 2023. évi költségvetésére vonatkozóan. Gerstmár Ferenc számos javaslattal élt a tárgyaláson, és prioritásokat is megfogalmazott. Ezek között van a Jutasi úti lakótelep 2. választókerülethez tartozó részén a közvilágítás bővítése, valamint az út- és járdafelületek javítása, újak kialakítása.

– A Haszkovó utca 39. déli oldalán a közvilágítás nincs kiépítve – kezdte a felsorolást a képviselő. – Hasonló probléma áll fenn a Haszkovó utca 27-től a Gábor Áron utca 4. irányában. Közbiztonsági és balesetmegelőzési szempontból is kívánatos a megoldás keresése. A Haszkovó utca 25. déli oldalán az épület mellett elhaladó gyalogos felület, betonlap burkolat több helyen megsüllyedt, balesetveszélyes. Esőzéskor nagyméretű tócsák keletkeznek a helyszínen. Indokolt a járda teljes megújítása. A gyökerek elmozdították a Damjanich János utca 1/A és 3/A épületek közötti átjáró betonlapjait. Babakocsival, kerékpárral, de mozgássérült számára is gyakorlatilag járhatatlan. A meglévő külső és belső járda közé stabil, egyenletes felületű átjárót szükséges kialakítani. Járda építését szorgalmazom az Aradi vértanúk utca északi oldalán, a kitaposott ösvény nyomvonalán, a meglévő fák meghagyásával, a Deák Ferenc iskola buszmegállótól az Aradi vértanúk utca és az Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig, majd onnan tovább a Bakonyalja városrész felé.


Szerinte a fenti problémák kezelése a költségvetésben elfogadandó számok függvényében valósulhat meg. Volt azonban olyan felvetése is, amelyre elvileg attól függetlenül meglehet a forrás:

– Még nem merült ki a Veszprém város önkormányzati bel- és külterületi közútjainak, járdáinak és úthoz tartozó műtárgyainak fenntartására és karbantartására 2020. december 30-án megkötött keretszerződés pénzügyi kerete. Erre való tekintettel kezdeményeztem a Damjanich János utca út- és járdafelületein több helyen tapasztalható hibák, kátyúk javítását. A városüzemeltetési irodától azt a visszajelzést kaptam, hogy megrendelték a javításokat. Kérték a kivitelezőt, menjen végig a területen, és ahol szükséges, ott intézkedjen. Bízom benne, hogy ez belátható időn belül realizálódik, beleértve a Haszkovó utca 35. sarkánál, a gyalogátkelő jelzőtáblánál beszakadt járda helyreállítását is.

Fotó: vehir.hu


[fbcomments]