Közérzet / Kultúra / Életmód · 2015.11.12.

JUBILEUM – Civilként, polgárként

Emlékezetes rendezvényeik, a helyi közösség fejlesztéséért tett erőfeszítéseik során a baráti kör tagjai azért tevékenykednek, hogy Veszprémben az élet még tartalmasabbá, színesebbé és élményekben gazdagabbá váljon – írja Porga Gyula polgármester a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör megalakulásának negyedszázados évfordulójára megjelentetett könyv előszavában. A Horváth Éva által szerkesztett, CD-mellékletet is tartalmazó kiadványt Heiter Sándor, a kör elnöke mutatta be tegnap a sajtó képviselőinek.

A huszonöt éve 124 taggal megalakult, Pro Urbe és Pro Civitate díjjal elismert civil szervezet az 1895-ben alapított Jeruzsálemhegyi Petőfi Kör szellemi örököseként határozza meg magát. Céljuk, hogy a városrész lakói számára minél többször alkalmat teremtsenek a jókedvű, gondtalan együttlétre és olyan programokat kínáljanak, amelyek erősítik a közösségi összetartozást. Tisztességesen, ellenszolgáltatás nélkül és egymásra figyelve tevékenykednek a köz érdekében, vagyis a szó klasszikus értelmében véve polgárok, egy olyan értékrend őrzői, amely nélkül önzőbb és örömtelenebb lenne a világ.


A baráti kör zászlajának felszentelésére november 14-én, szombaton, délután három órakor kerül sor a Szent Mihály-székesegyházban. Ezt követően negyed öttől a Hangvillában tartanak ünnepi megemlékezést és gálaműsort a Dal-Ma Musical és Zenés Színpad, valamint a Szilágyi Tánccsoport közreműködésével.


[fbcomments]