Közérzet / Kultúra · 2018.04.27.

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT – A Gizella Nőikar Üveges Katalinért

A Gizella Nőikar jótékonysági koncertet ad Üveges Katalin javára a Gizella-napokon A természet változásai címmel május 13-án, vasárnap 18 órától a Megyeháza Szent István termében.

A koncerten közreműködik Teleki Gergő zongoraművész és a dániai Faaborgkoret Vegyeskar, szólót énekel Kizlinger Katalin és Kohári Bernadett, vezényel Borbásné Gazdag Gabriella és Ole Kongsted.

Teleki Gergő 1986-ban született Dunaújvárosban. Ötévesen már kis klasszikusokat játszott Dunaföldvár helyi rendezvényein. Tizenhárom éves korában a Zeneakadémia Nagytermében Beethoven C-dúr zongoraversenyét játszotta. Számos országos és nemzetközi versenyen vett részt és ért el kimagasló eredményeket. 2006 októberétől egyéves ösztöndíjjal a Malmői Zeneművészeti Főiskolán tanult. 2016 óta rendszeres fellépő művésze a Kanadai Magyar Kulturális Tanács rendezvényeinek Torontóban, Edmontonban és Montrealban.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Teleki Gerő zongoraművész

Dolgozott korrepetítorként, zongoratanárként, részt vett színházi és táncszínházi koprodukciókban zeneszerzőként. 2018 februárja óta a Petőfi Színház zenei vezetője.

A Dániából érkező Faaborgkoret Vegyeskart 30 énekes alkotja. Karnagyuk Eva Kongsted Simony, akit a magyarországi turnén férje, Ole Kongsted kórustag, zeneszerző helyettesít, mivel Eva a közelmúltban sajnálatos balesetet szenvedett.

A Faaborgkoret Vegyeskar

A Faaborgkoret Vegyeskar

Üveges Katalin történetét mi is megírtuk.

A fiatal lánynak most lehetősége nyílt, hogy egy olyan lakóotthonba költözhessen Budapesten, ami megfelel az állapotának – tehát nem értelmileg akadályozott, vagy idős, beteg emberek közé kerülne – és ahol megkaphatja a napi életviteléhez szükséges segítséget. Ehhez 3,8 millió forinttal kell rendelkeznie, mégpedig júniusig, mert akkor jár le a jelentkezési határidő. A pénz nagyobbik részét már sikerült baráti és közösségi támogatással összegyűjteni, de még nincs együtt a teljes összeg.

Üveges Kata. Fotó: Veszprém Kukac archív

Üveges Kata. Fotó: Veszprém Kukac archív

Kérjük Önöket, ha módjukban áll segíteni, tegyék meg! Akár a koncerten, ahol reményeink szerint Kata is jelen lesz, akár ezen a számlaszámon tehetik meg felajánlásaikat: 11600006-00000000-79244204 (számlatulajdonos: Üveges Katalin, Ajka).


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!