Hasznos / Egyéb · 2023.06.13.

Jönnek a fesztiválok: ez sokaknak nagy lehetőség!

A nyár a fesztiválozás ideje, sok fiatal dönt úgy, hogy ellátogat egy-egy nívósabb rendezvényre. Ám sokan vannak olyanok is, akik anyagi okok miatt maradnak távol az ilyen eseményektől. Számukra is jó hír, hogy a fesztiválokon gyakornoki vagy önkéntes munkát is lehet végezni, ez pedig akár egy menő rendezvényszervezői álláshoz juttathat minket a későbbiekben.

Használd ki a lehetőségeket!

A nyarat a diákok – és persze a tanárok – várják leginkább, a vakáció legtöbbször a felhőtlen szórakozásról szól. A fiatalok többsége ilyenkor legalább egy fesztiválra is ellátogat, ahol koncertek, színházi programok, bemutatók sokasága várja.

A fesztiválok azonban remek lehetőséget nyújtanak arra is, hogy valaki gyakorlatot szerezzen, főleg, ha a további célok között egy rendezvényszervezés tanfolyam elvégzése is szerepel. Remek alkalom ez a tapasztalatszerzésre, a kulisszák mögötti titkok feltárására és szakmai kapcsolatok építésére is.

A MOE Rendezvényakadémia oktatói is azt hangsúlyozzák, hogy a gyakorlati tudás megszerzésének ez az egyik legjobb módja. S bár a tanfolyam tematikája sok mindenre kiterjed, az igazi megértést nem a tananyag bebiflázása, hanem a “terepmunka” hozhatja meg.

Amennyiben téged is érdekel egy kicsit is a rendezvényszervezői szakma, szívesen veszel rész programokon, azt javasoljuk, mindenképp iratkozz be a MOE Rendezvényakadémia online kurzusára, és kamatoztasd, illetve bővítsd tudásod egy nyári rendezvényen.

Mit lehet tanulni a rendezvényszervező tanfolyamon?

Az elméleti tudás is fontos, ha valaki profi szinten szeretne rendezvényszervezéssel foglalkozni. Akkor is érdemes elmenni egy tanfolyamra, ha valaki partnerként kíván együttműködni a későbbiekben rendezvényszervezőkkel, például a hangosítás, a hoszteszkedés vagy a catering terén.

A nívós képzéseken ugyanis ezekről a témákról is szó esik, így egy összképet kaphat a hallgató a jövőbeni feladatokról. Nézzük, mit is oktatnak az online rendezvénymenedzsment kurzuson:

  • Rendezvényszervezés elmélet
  • Rendezvényeszközök
  • Rendezvénytechnika
  • Dekoráció
  • Meghívás
  • Ajándékozás
  • Rendezvényi étkeztetés
  • Ajánlatkészítés
  • Programszervezés

Már a tematikából is látható, mennyire sokrétű ez a szakma, és bizony nem is mindenkinek való. Ám a fiatalok körében nagyon népszerű, és sokan örömmel veszik azokat a kihívásokat, ami a munkával jár.

Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó rendezvényszervezőnek?

A nyitottság az egyik alapfeltétele annak, hogy valaki jó legyen ebben a szakmában. Rugalmasság, jó kommunikációs készség, kreativitás, kitartás és türelem: talán ezek azok a képességek, amikre még feltétlenül szükség van.

Az is elengedhetetlen ma már, hogy az adminisztrációs feladatokat is profin végezze egy rendezvényszervező, de nem árt az sem, ha tud angolul, és van jogosítványa.

Azoknak a fiataloknak, akik rendelkeznek e tulajdonságokkal, érdemes a fesztiválok idején munkát vállalniuk, önkénteskedniük, hiszen ez később az önéletrajzban is jól fog mutatni.


[fbcomments]