Közérzet · 2018.06.01.

JOBBIK – Átfogó szigorítás a pedofil- és szexuális bűnözők esetében

A Jobbik átfogó jogszabály-módosító csomagot nyújt be a Parlamentben a pedofil- és szexuális bűnözők szigorúbb büntetése érdekében.

A pedofília miatt elítéltek például soha az életben nem dolgozhatnának gyermekek közelében, akár még iskolai karbantartóként sem – erről is beszélt Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője a Törvényszék előtt tartott sajtótájékoztatóján.


A politikus a brutális kegyetlenséggel megölt sólyi kislány tragédiája kapcsán leszögezte: az ilyen bestiális bűncselekményeket elkövető emberek soha nem kerülhetnek szabadlábra. Ha van igazság, a pedofil gyilkosok soha nem kerülhetnének vissza a társadalomba. A legerősebb ellenzéki párt politikusa bejelentette azt is, hogy ismét benyújtják az Országgyűlésben a pedofilok gyógyszeres hormonkezelésére vonatkozó javaslatukat.

Megjegyezte, a Fidesz 2010 óta minden esetben lesöpörte az asztalról a Jobbik ilyen irányú javaslatait, mert a kormánypárt számára nem fontos a jövő nemzedék teljes körű védelme. Varga-Damm emlékeztetett, a gyógyszeres hormonkezeléssel minimálisra csökkenthető a bűnismétlés lehetősége. Ez nem magyar ötlet, hiszen Németországban, Svájcban, Nagy-Britanniában vagy épp Lengyelországban is alkalmazzák.

A jobbikos képviselő szerint a gyermekek védelme az elsődleges, sokkal fontosabb, mint a bűnelkövetők jogai. Kitért arra is, hogy Magyarországon is alkalmazni kellene azt az USA-ban és Lengyelországban már működő nyilvános adatbázist, amely alapján a lakosság és a munkáltatók megismerhetik a szexuális bűncselekményekért elítélt személyek adatait, tisztában lehetnek azzal, él-e környezetükben ilyen bűnöző.

Gyermekeink védelmében ezt mindenkinek joga van tudni – hangsúlyozta Varga-Damm Andrea.


[fbcomments]