Közérzet · 2016.02.27.

Játékos ismerkedés az iskolával

Kilencedik alkalommal indította útjára a Cholnoky általános iskola a Manó-tanya nevű iskola-előkészítő foglalkozást. Kéthetente, szerdánként délután fél ötkor az iskola épületében, kifejezetten az első osztályba készülő nagycsoportos óvodásoknak összeállított programokkal várják az érdeklődőket.

A Manó-tanya lényege hogy a nagycsoportos ovisok megismerkedjenek az iskola légkörével, szabályaival, leendő tanítóikkal, és játékos foglalkozások keretében betekintést nyerjenek az iskola mindennapjaiba.


Minden foglalkozásnak más-más tematikája van, hogy minél szélesebb körű ismereteket szerezhessenek a gyerekek. Többek között játékos drámafoglalkozás, manuális tevékenység, testmozgás várja őket, környezetismereti, valamint technika-, matematika- és tornafeladatokat oldanak meg. Ismerős óvodás csoporttársaikkal együtt könnyebben feloldódnak az új, számukra eddig ismeretlen környezetben. Ennek köszönhetően szeptemberben már régi ismerősként térnek vissza az iskola falai közé, üdvözölhetik a tanítóikat, és ily módon gyorsabban és zökkenőmentesen tudják majd felvenni az iskola napi ritmusát.

DSC_0072

A legutóbbi Manó-tanya végén, amely játékos tornaóra keretében zajlott, a következő tanév 1. B osztályának leendő osztályfőnöke, Szentmártoniné Nyers Anita tanárnő elmondta, hogy idén még három ilyen délutáni foglalkozást terveznek. A következő március 9-én lesz fél öttől fél hatig, és amíg a gyerekekkel pedagógus kollégák foglalkoznak, addig a tanító nénik és Górné Fazekas Ágnes, az iskola igazgatója tart bemutatkozással egybekötött beszélgetést a szülőkkel az iskola könyvtárában. Március 23-án ugyanebben a délutáni időpontban nyílt nap lesz, amikor a szülők is részt vehetnek a foglalkozáson, végezetül a program zárásaként április 6-án a gyermekek kézműves jellegű programon próbálhatják ki ügyességüket.

A Manó-tanya jó lehetőség a szülők és gyermekeik számára arra, hogy megfelelő ismeretanyagot gyűjthessenek az iskoláról, megismerjék a vezetőket és a pedagógusokat. Nagy segítség annak eldöntésben, hogyan és hol kezdődjön a gyermekek életének egyik legfontosabb szakasza.


[fbcomments]