Sport · 2017.03.18.

ITF Taekwon-do – Magyar Bajnokság 2017

Több mint 300 fő részvételével Békéscsabán rendezték meg az idei, immár 40. Magyar ITF Taekwon-do Bajnokságot. A Veszprémi Taekwondo SE több éremesélyes sportoló (EB érmesek, tavalyi bajnokok) sérülése miatt csak tartalékosan tudott részt venni ezen a rangos versenyen.

Kimagasló eredményt ért el az ifjúsági korcsoportban Pintér Norbert, aki a -75 kg kategóriában és formagyakorlatban is a dobogó legfelső fokára állhatott. Pintér az aranyérmek mellett erőtörésben ezüst, speciál törés versenyszámban pedig bronzérmet szerzett. Biztatóan szerepelt az idén már felnőtt kategóriában induló Palatin Zoltán is, aki küzdelemben és formagyakorlatban is ezüstérmes lett. Gyömörei Gyula +85 kg-ban bronzérmet szerzett. A lányok közül Kurdi Panni küzdelemben bronzérmet, Gelencsérné Kutrik Hajnalka pedig ezüstérmet szerzett. A sérülések miatt a lányok (Kosztyu Veronika és Gelencsérné Kutrik Hajnalka) a Hurrikán SE versenyzőivel közös csapatban indultak, és erőtörésben arany, küzdelemben, valamint speciál törésben ezüst, formagyakorlatban pedig bronzérmet szereztek.

Felkészítő edzők: Meilinger László, Papirovnyik Mónika, Sebestyén Pál és Somlai János.

A veszprémi csapat részvételét az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül támogatta.


[fbcomments]