EKF / Kultúra · 2021.06.02.

Ismertek a Magyar Mozgókép-díj jelöltjei

Publikussá vált, hogy a Magyar Filmakadémia Egyesület által delegált előzsűri kategóriánként melyik öt alkotást és alkotót jelöli a Magyar Mozgókép-díjra. A díjátadó június 26-án lesz Balatonfüreden.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, a Toxikoma, a HAB, az Így vagy tökéletes és a Hasadék versenyeznek a legjobb nagyjátékfilm kategóriában. Horvát Lili, Herendi Gábor, Dombrovszky Linda, Felméri Cecília és Nagy Dénes a legjobb rendező díj öt nevezettje, Kerekes Vicát, Stork Natasát, Gubás Gabit, Béres Mártát és Hámori Ildikót jelölték a legjobb női főszereplő kategóriában, míg Gáspár Tibor, Fekete Ernő, Molnár Áron, Molnár Levente és Bán János közül kerül majd ki a legjobb férfi főszereplő. Idén a legjobb elsőfilmesnek járó díjat is kiosztanak. Az ünnepélyes díjátadó június 26-án a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 – Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett első Magyar Mozgókép Fesztiválon lesz Balatonfüreden.

A Magyar Mozgókép Fesztivál keretében Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban láthatja a közönség az elmúlt egy év magyar filmtermésének legjavát.


A jelöltek teljes listája itt olvasható.

A Toxikoma főszereplője, Molnár Áron a film egyik jelenetében. Fotó: Gordon Eszter


[fbcomments]