Covid · 2021.10.27.

Intézkedéseket követel az ELEGY

Az ELEGY, az ellenzéki összefogás egészségügyi szakbizottsága szerint a kormány semmilyen hatékony intézkedést nem tesz a járvány terjedésének csökkentésére.

A szakbizottság tagjai követelik, hogy a járvány megfékezésének érdekében az alábbi intézkedéseket haladéktalanul hozzák meg:

1. A kombinált védekezést lehetővé téve az önkormányzatok és minden intézmény kapjon jogosultságot a kötelező maszkhasználat előírására!

2. A valós helyzet feltárásának és így a védekezés hatékonyságának érdekében a Kormány tegye elérhetővé tömegesen az ingyenes antigén gyorsteszteket a lakosság számára! Első lépésben az oktatási intézményeken keresztül biztosítsák ezek hozzáférhetőségét!

3. A védekezés legfontosabb pillére a védőoltás. Annak érdekében, hogy a Magyarországon élők minél szélesebb köre minél előbb felvehesse az oltást/ismétlő oltást, a Kormány – az időpontfoglalás lehetőségét fenntartva – szüntesse meg az előzetes regisztráció szükségességét!

Közleményükben ezt írják: Tisztában vagyunk azzal, hogy a fenti lépések sem garantálhatják, hogy az eddigi több mint 30 ezer áldozatot követelő tragédia nem fog tovább súlyosbodni, de abban is biztosak vagyunk, hogy ezek nélkül a lépések nélkül esélyünk sem lesz az újabb hullám kíméletlen pusztítását kivédeni.

Nagyon szorít az idő. Minden óra, amit a szükséges intézkedések nélkül töltünk el, magyar állampolgárok életébe fog kerülni. Fájdalmas belátni, hogy a Covid-19 járványon még nem vagyunk túl, és elkeserítő számunkra is újabb korlátozásokra támaszkodni, de most a magyar állampolgárok biztonsága érdekében mégsem látunk más lehetőséget.

Aláírók:

az ELEGY, az ellenzéki összefogás egészségügyi szakbizottságának nevében az egészségügyi bizottság vezetői, dr. Falus Ferenc és dr. Pusztai Erzsébet,

dr. Magyar György, az ELEGY társalapítója és dr. Mellár Tamás országgyűlési képviselő, az ELEGY szakmai bizottságainak alapítója,

a Demokratikus Koalíció (DK) nevében dr. László Imre, az egészségpolitikai kabinet vezetője, XI. kerületi polgármester,

a Jobbik nevében dr. Lukács László György országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes,

a Lehet Más a Politika (LMP) nevében Csuja László, az LMP egészségpolitikai szakértője,

a Magyar Liberális Párt nevében Sermer Ádám, a párt ügyvivője,

a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevében Berényi Károly gyermekorvos, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Vékás Sándor, az MMM operatív igazgatója, az ELEGY főkoordinátora,

a Momentum nevében Havasi Gábor egészségpolitikus,

a Magyar Szocialista Párt (MSZP) nevében Korózs Lajos, a társadalompolitikai kabinet vezetője, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke,

a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevében Szabó Tímea társelnök, országgyűlési képviselő.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Kép forrása: MTI/MTVA

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!