Közérzet · 2022.12.20.

Ingyenes lakossági LED-csere

Veszprém Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából INGYENES lakossági LED-csereprogram indul.

A jelentkezők ingyenesen juthatnak izzókhoz, amivel csökkenthetik a villanyszámlájukat, kevésbé terhelik a környezetüket.

A LED-fényforrás használata jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, és akár 10 éves élettartamának köszönhetően használója sokkal kevesebb hulladékot termel, mint az, aki hagyományos izzóval világít. Egy átlagos magyar háztartásban 20 darab izzó található, mely a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A CYEB weboldalán található kalkulátor segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy éves szinten milyen megtakarítást eredményez, ha korszerű izzókkal világítunk otthonunkban.


Hogyan lehet csatlakozni a programhoz?

A ledcsere.hu oldalon a Jelentkezésre kattintva néhány perc alatt bárki regisztrálhat, akinek a nevén van villanyszámla és veszprémi lakcímkártyával rendelkezik. Néhány adat kitöltését, illetve dokumentum feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, valamint az illető otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult.

FONTOS! A regisztráció utolsó oldalán átvételi helyként Veszprémet jelölje be!

A jelentkezéseket a CYEB munkatársai ellenőrzik, így ez igénybe vehet néhány munkanapot.

Az átvétel időpontjával kapcsolatban a regisztrációt követő hetekben kapnak e-mailt a jelentkezők.

A programba 2023. január 31-éig lehet regisztrálni.


[fbcomments]