Közérzet · 2018.02.24.

IDŐJÁRÁS – Száraz, hideg légtömeg érkezik

Nagyon hideg jön! Az elkövetkező pár napban az ország egyes részein éjszaka −20 fok alá is süllyedhet a hőmérséklet. Csak a jövő hét végén inthetünk búcsút a fagyos időnek.

Szombaton északkelet felől felszakadozik a felhőzet, csapadék nem lesz. A meg-megélénkülő északias légmozgással megérkezik a szibériai eredetű, igen hideg, száraz légtömeg. Ezt a mai hőmérséklet alakulásán is érezhetjük, a délutáni fagypont körüli hőmérséklet az esti órákban már 5 °C környékére hűl.


Vasárnap már a fagy lesz az úr, változóan felhős égre tekinthetünk fel. A mérsékelt északkeleti szél igen kellemetlen hőérzetet okoz. Ezért a vasárnap reggeli és esti −8 °C, délutáni −4 °C körüli léghőmérsékletet még hidegebbnek érezhetjük.

Az Országos Meteorológiai Intézet honlapján röpködnek a mínuszok

Az Országos Meteorológiai Intézet honlapján röpködnek a mínuszok

A jövő hét a kemény fagyok jegyében telik, péntekig csak negatív hőmérsékleti értékek várhatóak. A friss modellfutások szerint térségünket a csikorgó hidegtől a felhők óvják valamennyire, ezért ebben az időszakban hajnalonta nálunk csak” 10 °C környékére hűl a levegő, napközben pedig −5 °C körüli értékeket mérhetünk.

Péntekre körvonalazódik egy melegfront, mely kezdetben okozhat havazást, de sajnos az ónos esőnek is jó esélye mutatkozik most.

A jövő hét végén búcsút inthetünk a fagyos időnek, napról napra erősödik a felmelegedés, olvad a mostani 2327 centiméternyi hótakaró.

Forrás: V-Meteo


[fbcomments]