Covid / Közérzet · 2021.04.07.

Huszonkétezer halott és 2,5 millió oltott

Az egyik szám annyira borzalmas, hogy a világ legrosszabb országai között vagyunk vele, a másik pedig reménykeltő. Bár a kormány ma enyhített a korlátozásokon, a szakértők többsége korainak és kockázatosnak tartja a lépést – írja a Nyomtass te is!

A kormány nem a járvány, hanem az oltási program alakulásától tette függővé a gazdaság újranyitását. Orbán Viktor szavai szerint ennek egyetlen feltétele az, hogy legalább 2,5 millióan kapják meg a védőoltás első adagját. Sok szakértő értetlenül áll ez előtt, hiszen az első adag beoltása után még hosszú heteknek kell eltelnie a védettség kialakulásához. Ahhoz pedig, hogy az úgynevezett nyájimmunitás működni kezdjen, 6−8 millió embert kellene beoltani. Különösen a tanárok sérelmezik, hogy az iskolák nyitását rendeletben rögzítették április 19-ére, miközben csak a napokban láttak hozzá az oltásukhoz. Sokan még a májusi érettségikre sem lesznek védettek.

Eközben segélykiáltások érkeznek a roma közösségből is, amely szerint a telepeken nagyon súlyos a helyzet, amit tetéz a tájékozatlanság is. Európai viszonylatban is kirívóan szűkmarkú volt a vállalkozások és munkavállalók támogatása nálunk, ezért is követelik sokan a veszélyek ellenére is az újranyitást.


A Nyomtass te is! friss számának további témái:

– Nem oltásellenes az ellenzék!

– Elveszi az állam a hajléktalanok kórházát

Mészáros Lőrinctől kapja az áramot és a gázt is egész Kelet-Magyarország

– Napi 21 millió a felcsúti focialapítványnak

– A védőoltás és a betegségek – mire figyeljünk?

Olvassa, nyomtassa, terjessze! A nyomtatható aktuális példány innen tölthető le.


[fbcomments]