Közérzet · 2018.01.27.

HŰSÉGNYILATKOZAT – Huszonötből három polgármester nem írta alá

Közösségi oldalán Ovádi Péter, Veszprém megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselőjelöltje nyilvánossá tett egy támogatói listát, amelyet a térség 25 polgármestere közül 22 írt alá (mellesleg a többségük 2014-ben függetlenként indult.)

Az aláírásgyűjtés elismerést érdemlő munka volt. Tábori Ferenc hárskúti polgármester munkáját és kitartását dicséri. Hogy saját kútfőből merítette-e az ötletet és polgármesterekre vadászva leküzdhetetlen belső késztetésre járta be a térséget, netán a szorgalmát pártfegyelem is ösztönözte – ez már nem fontos. Ha eddig netán fideszesként nemigen ficánkoltak, majd ezentúl fognak a 22-es csapdájába esett polgármesterek.


A hűséglista részlete

A támogatói nyilatkozat szövege

A buzgó hárskúti polgármester közösségi oldalán nem csak a listát tette közszemlére, hanem lehengerlő érvrendszerét is, melynek lényege, hogy Ovádi, a Fidesz választókerületi elnöke a legalkalmasabb országgyűlési képviselő, rá kell majd szavazni. És leszögezi: megkeresését a településvezetők örömmel fogadták. Mind a 22-en.

A teljes támogatói levél a 22 polgármester aláírásával

A teljes támogatói levél a 22 polgármester aláírásával

Végül is a hűséglistának szinte semmilyen jelentősége nincs. A szavazófülke magányában hoznak döntést a polgárok. Inkább amolyan kordokumentumként érdemes rápillantani a hűségesek listájára és a három renitens független nevére is: Fiskál János (Eplény) Győry Tünde (Jásd) és Kaptur József (Sóly).


[fbcomments]