Közérzet · 2021.01.18.

HUNYADI UTCA – Levél a polgármesternek és a képviselőknek

A Hunyadi utcát december 1-jén egyirányúsították, ám az autósok azóta sem szokták meg az új forgalmi rendet: sokan a mai napig behajtanak a Hunyaiba az ellenkező irányból. Az önkormányzat szerint nem telt még el annyi idő, hogy meg lehessen ítélni az egyirányúsítás eredményét, azért marad továbbra is a jelenlegi szabály érvényben, a határozat megszüntetését kezdeményezők viszont levelet írtak a polgármesternek és a városrész képviselőinek.

Dr. Szentgyörgyi Szilárd és Scheffné Mátyás Annamária akik korábban petíciót indítottak az egyirányúsítás megszüntetéséért – ma levelet írtak Porga Gyula polgármesternek, Kovács Áron és Csik Richárd önkormányzati képviselőknek, amelyben azzal a kéréssel fordultak a címzettekhez, hogy azok kezdeményezzék a Hunyadi János utca alsó szakaszán a 2020. december 1-jei hatállyal bevezetett forgalmirend-változás megszüntetését, illetve tegyenek eleget más intézkedésekkel a korábban azt kezdeményező Hunyadi utcai lakosok kéréseiben foglaltaknak.


Levelükben leírták, hogy mivel időközben felvette velük a kapcsolatot az intézkedést kiváltó levelet író, számukra is kiderült, hogy az utcában lakó nem az utca egyirányúsítását kérte az önkormányzattól, hanem a forgalmi terhelés csökkentését az utca forgalmának csökkentésével, az utcában közlekedő járművek sebességének csökkentésével, valamint a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű gépjárművek áthaladásának tiltásával.

Kifogásolták, hogy a környékbeli lakosokkal, illetve a környéken levő intézmények –oktatási intézmények, cégek – dolgozóival és ügyfeleivel az önkormányzat nem egyeztetett, őket semmilyen formában nem értesítették a tervezett intézkedésekről és az érintetteteket a már meghozott döntésről annak december 1-jei hatályba lépése előtt sem tájékoztatta, így a Hunyadi utcán közlekedők csak a helyszínen, a kihelyezett behajtani tilos táblákról értesülhettek a forgalmi rend megváltozásáról – a megváltozott forgalmi rendre figyelmeztető kiegészítő táblákat csak jóval később helyezték ki.

A levél írói kéréseiket is megfogalmazták az üggyel kapcsolatban. Levelük itt olvasható.

 


[fbcomments]