Szórakozás / Sport · 2018.08.03.

HUNGARIAN BAJA – Csúszni-mászni fognak, mire beérnek a célba

Négyszázhúsz kilométeres összesített táv vár a tizenötödik Hungarian Baja versenyzőire augusztus 11-én, szombaton a Veszprém környéki pályákon. Az egynapos tereprali sprint világkupán quadok, motorok, autók, kamionok pilótái vadregényes tájakon száguldanak majd Jutaspusztát, Várpalotát, Farkasgyepűt és a döbröntei patakot is érintve a kis és nagy lőtéren egyaránt.

A rangos nemzetközi verseny szervezője, Garamvölgyi Zoltán nemsok jót ígért a mezőny tagjainak a sajtótájékoztatón. Azt mondta csúszni-mászni fognak, mire beérnek a célba.


Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, Veszprém büszke arra, hogy sokadszor adhat otthont a rangos nemzetközi versenynek és bízik abban, hogy az idei még a tavalyinál is látványosabb, izgalmasabb száguldás lesz, hiszen egy napba sűrűsödik a Hungarian Baja versenyprogramja.

Kiderült, hogy egy hét múlva a Veszprémben kilencedszer megrendezendő Hungarian Baján igazi sztárok is indulnak, hiszen az autósoknál top öt versenyző is ott lesz a rajtnál csakúgy, mint a motorosoknál – hangzott el a városházi sajtótájékoztatón.

Az Európa-bajnok motoros Horváth Lajos, aki kétszer is megjárta már a Dakart, és mindig szívesen jön a veszprémi sprint világkupára, úgy fogalmazott, hogy igazi, tét nélküli, örömmotorozást tervez.

Az érdeklődést fokozza a verseny iránt, hogy ez lesz a motorosok utolsó viadala, vagyis végső győztest hirdetnek a záró ceremónián a városháza előtt. A nyitó program augusztus 10-én, pénteken délután lesz az Óváros-téren.

Donát Tamás


[fbcomments]