Közérzet · 2020.10.13.

HULLADÉKKÉRDÉS – A szolgáltató pusztán az egyik fél

Olvasónk minapi levelére reagált a VHK Nonprofit Kft. A cégtől Köller Tamás titkárságvezető küldött nekünk levelet a VHK Nonprofit Kft. kollégái aláírással, amit teljes terjedelmében alább olvashatnak.

Tisztelt Veszprém Kukac szerkesztőség!


A VHK Nonprofit Kft. nevében a cikkhez tisztelettel az alábbiakban kívánunk reagálni.
A VHK Nonprofit Kft. a különböző űrtartalmú hulladékgyűjtő edények ürítésére szerződik. A szerződésből adódóan az abban rögzített méretű edényeket a cég kollégái le is ürítik. Azt a hulladékot, amely az ürítés napján, bármilyen okból a kuka mellett, alatt, felett, stb. várakozik, egészen addig ott hagyjuk, amíg az bele nem kerül/bele nem fér az edénybe, hiszen, ahogy már említettük, mi edények ürítésére szerződtünk. (A hulladékgyűjtő edények körüli takarítás – a városi hulladékos rendelet szerint – az edény bérlőjének/tulajdonosának feladata.) Ez egy látszólag nagyon egyszerű rendszer, a betartása, illetve megértése sokaknak sajnos még a mai napig is kihívást jelent, bár – hála a gondviselésnek – az évek során ebben javuló tendenciákat véltünk felfedezni.
Minden rossz érzésünket félretéve megértjük, ha sokaknak probléma a keletkező szemét mennyiségének elhelyezése, hovatovább annak diszfunkcionális elhelyezéséből adódó lehangoló látvány, de a hulladékkérdést csak a megfelelő együttműködéssel és megoldáskereséssel lehet kezelni, melyben a szolgáltató pusztán az egyik fél.
Tisztelettel, üdvözlettel:
a VHK Nonprofit Kft. kollégái


[fbcomments]