Covid / Közérzet · 2021.05.03.

Horvátország: bonyolódik a tengerezés

Ha a beutazó nem akarja karanténban tölteni a szabadságát, akkor a horvátországi tengerezéshez két oltás, utána plusz 14 nap, vagy hivatalos igazolás szükséges arról, hogy az illető átesett a koronavírus fertőzésen. Csakhogy a magyar védettségi igazolványon az első oltás dátuma szerepel.

Pontosította, értelmezte Horvátország belügyminisztere a horvátországi beutazási szabályzatot. Karanténkötelezettség nélkül azok léphetik át a határt, akik rendelkeznek 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel, vagy az Európai Unióban elfogadott antigén gyorsteszttel, illetve mindkét oltást megkapták (kivéve, ha olyan vakcináról van szó, amelyet csak egyszer kell beadni). A második dózistól számítva legalább 14 napnak kell eltelnie. A hét év alattiak mentesülnek a tesztelési kötelezettség alól. A vakcinák között tényleg nem válogatnak, csakhogy az a kérdés, hogy a különböző védőoltásokat más és más időpontban adták be Magyarországon, tehát az első oltás dátuma nem segíti a pihenés lehetőségét a tengernél.

Akkor most mi lesz? Gyártják a csókosok az újabb kártyákat, vagy a magyar kormány minden értelmezés után újraindítja az alkudozást?


Korčula szigete Horvátországban. Fotó: gettyimages.com


[fbcomments]