Sport · 2023.03.06.

HONTALANUL – A tabella élén a Practical VLS

Az egyelőre még csak fikció, hogy Pető Milán – aki már a Fehérvár NB I.-es csapatában is bemutatkozott – a Veszprém ellen ezt az NB II.-ben is megteheti. Bár tavaly az NB III.-ban már létrejött apa és fia találkozója. Az előbb említett, elképzelt történethez az kell, hogy a Vidi kiessen az élvonalból, a Practical VLS pedig egy osztállyal feljebb lépjen.

Egyik sem elképzelhetetlen, bár kicsi a valószínűsége, hogy minden összejöjjön ebben az egyelőre csak fejben felvázolt projektben.

Ami tény, hogy Pető Tamás vezetőedző együttese a legutóbbi két bajnoki bronzérem után a hétvégi, Csorna elleni magabiztos 4-0-s győzelmével ismét a tabella élére állt. Igazolva azt a tavaszi rajt előtti bizakodást, miszerint a szakember igenis elképzelhetőnek tartja, hogy ezúttal megnyerjék a bajnoki címet. Igaz, utána még egy oda-visszavágós osztályozó várna a csapatra, hogy az NB II.-be jussanak. De a magyar futballban minden szinten minden elképzelhető.


Ami ebben a jelenlegi, parádés teljesítménnyel visszavett első helyezésben a legelképesztőbb, hogy a Practical VLS hontalanként éri el ezt a fantasztikus eredményt. Lassan egy éve nem játszhat saját otthonában a csapat. Meggyőződésem szerint a veszprémi stadion indokolatlanul hosszúra nyúló felújítása miatt. Mindezek mellett nyomasztó az is, hogy az uszoda mellett épülő gyakorlópályára sem tudtak még felmenni, mert az az építés után megsüllyedt, ezért újra kell/kellett alapozni és a műfüvet letenni.

Áldatlan állapotok egy feljutásra esélyes futballcsapat életében. Otthon nélkül, minimális szurkolótábor segítségével szerzik hétről hétre a győzelmeket a hazai pályát jelentő Ajkán (a pálya használatért bérleti díjat fizetnek) és idegenben egyaránt.

Mindebből leszűrhető, hogy a korábbi magyar válogatott, Hollandiában is futballozó mester rendkívül sikeresen tudja motiválni a játékosait, akik csak azért is megmutatják, hogy így is lehet. Igazán példás, követésre érdemes sportemberi magatartás.

A Practical VLS számára ünnepi pillanat lenne 2023-ban feljutni az NB II.-be. Annál is inkább, mivel idén lesz az élvonalból való szomorú kiesés 30. évfordulója.

Donát Tamás

A képen a Practical VLS játékosai egy ajkai mérkőzésen. Fotó: vehir.hu


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]