Közérzet · 2021.05.20.

Homokozójátékok a játszótereken

Az Élhető, otthonos, zöld Veszprémért közösség és az MSZP–LMP–Párbeszéd képviselőcsoport gyermeknapi kezdeményezése, hogy legyenek homokozójátékok a veszprémi játszótereken.

– Több helyen látni az országban, hogy egyes játszótereken dobozokban, kis pavilonokban játékokat helyeztek ki az ott játszani vágyó gyerekeknek – mondta a képviselőcsoport sajtótájékoztatóján Hartmann Ferenc frakcióvezető. – Veszprémben is több helyen raktak ki a szülők olyan játékokat, amit már meguntak a gyerekeik. Abban, hogy minél több helyre tudjunk elhelyezni homokozójátékokat, kérjük a városban élők segítségét is. A Sólyi úti játszótéren elhelyeztünk egy homokozójátékokkal megtöltött dobozt. Reméljük, hogy a játékokat a gyerekek örömmel fogják használni!

A közösség és a képviselőcsoport a Nagy László és Pöltenberg utcai, a Kalmár téri és A part alatt játszótéren is tervezi játékokkal teli dobozok kihelyezését.


Keresnek olyan civil szervezeteket, amelyek vállalni tudják ezeknek a játékoknak a felügyeletét, esetleg pótlását, vagy hasonló akciókkal meg tudják oldani az utóbbit. A képviselők tudomása szerint a VKSZ rendszeresen fertőtleníti a játszótereket.

A megunt, de még használható homokozójátékokat, robogókat

a Kereszt utca 9. szám alatti MSZP irodában

hétfőtől péntekig 9 és 16, csütörtökön 10 és 16.30 között gyűjtik.

A felajánlásokat a következő hét vége felé fogják kihelyezni. Remélik, sok dobozt tudnak majd megtölteni játékokkal, hogy a gyerekek a gyermeknap alkalmából már játszhassanak a játszótereken dobozokban álló játékokkal!


[fbcomments]