EKF · 2023.01.26.

HOLTSZEZON – Megújul az irodalmi fesztivál

A Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivál február 23. és 26. között másodszor várja a közönségét Veszprémben 13 helyszínen, több mint 100 programmal.

A Holtszezon egy olyan összművészeti fesztivál, amely elsősorban az irodalomra, azon belül is azokra a határműfajokra helyezi a hangsúlyt, amelyeket sokan kedvelnek, de ritkán találkozhatunk velük kulturális eseményeken. Ilyen például a fantasy, képregény, dalszöveg, hip-hop, sci-fi és a krimi. A négy nap alatt az alkotóműhelyeken és előadásokon túl idén olyan újdonságokkal is találkozhatnak majd az érdeklődök, mint például a Magyar Krimiszemle csapatának szervezésében megvalósuló első hazai krimitalálkozó, vagy az év legnagyobb hazai hip-hop ünnepeinek egyike, ahol olyan népszerű zenészek lépnek színpadra, mint például a Beton.Hofi.

A Holtszezon idén nemzetközi vizekre is evez. Itt lesz például Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló vagy Kira Poutanen finn ifjúságiregény-szerző.


Nem csak az előadók sorában lesznek jelen olyan fiatal, feltörekvő művészek, mint a Little Moon Sessions tagjai, hanem a program jelentős része is a veszprémi egyetemi hallgatók csoportja által kidolgozott terv alapján állt össze, és az események moderálását is helyi fiatalok végzik majd.

A Holtszezon fesztiválra látogatók nemcsak a hazai zenei élet jeles képviselőinek koncertjein (Platon Karataev, Beck Zoli, iamyank, Szűcs Krisztián/Heaven Street Seven lemezbemutató) bulizhatnak, de olyan ősbemutatók részesei is lehetnek, mint például Vecsei H. Miklós, Junior Prima díjas színész és a POKET Zsebkönyvek megálmodójának koncertszínházi előadása. Idén a színház világa a tavalyinál jóval jelentősebb szerepet kap. A Hangvilla stúdiószínpada kísérletező színpadi műfajoknak és színházi nevelési programoknak is teret ad.

A rendezvények helyszínei: Íródeák, Szeparé, Füge Fagyiudvar és Kávézó, Incognito, Expresszó, Terem, Papírkutya, KUNSZT.

A Holtszezon rendezvényei idén is ingyenesen látogathatók, de bizonyos események előzetes regisztrációval tekinthetők majd meg. A regisztráció – 15 eseményre – január 28-án indul. A 11 top-eseményre (ezek főleg az Expresszóban, a Fricskában és a Szeparéban lesznek) február 7-étől lehet regisztrálni három platformon: az esemény honlapján, Facebook-oldalán és az VEB2023 applikáción keresztül. A részletes programokról és a további feltételekről a fesztivál honlapja és Facebook-oldala ad bővebb információt.

A fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kiemelt irodalmi rendezvénye.

A sajtótájékoztatón részt vett Vecsei H. Miklós (képünkön) és Szabó Balázs. Fotó: Kovács Bálint/VEB2023 EKF


1 Response

  1. 2023.01.31.

    […] és Visky András írókkal is találkozhatunk Veszprémben a Holtszezon VEB23 irodalmi fesztivál keretében február végén, a […]

[fbcomments]