Sport · 2021.06.21.

Holnap nyit a veszprémi sportuszoda!

Impozáns! A mai ünnepélyes avatás előtt végigjárva a veszprémi sportuszoda szintjeit, ez az egy szó írja le legjobban az első benyomásokat. Holnaptól bárki személyesen is meggyőződhet róla, a hétvégén pedig (péntek-szombat-vasárnapon) 500 forintos kedvezményes belépővel lehet kipróbálni a létesítmény kínálta lehetőségeket.

Két évvel az alapkő letétele után tegnap átadták a Modern Városok Program keretében megépült veszprémi sportuszodát. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár az avatóünnepségen arról beszélt, hogy a sportsikerek nélkülözhetetlen feltétele a korszerű infrastruktúra. A magyarok a vizes sportokban mindig is jeleskedtek, ezért is kaptak kiemelt hangsúlyt 2010 után az uszodaépítések. A veszprémiek – mondta – ezt a létesítményt már régóta megérdemelték. Külön elismerését fejezte ki Rasovszky Kristóf világbajnok és kétszeres Európa-bajnok úszónknak, aki körül egy egyre eredményesebb csapat formálódik Szokolai László mesteredző vezetésével. Megemlítette, hogy szeptember elsejétől indul a szintén jelen lévő Vladár Sándorral közösen kidolgozott Úszó Nemzet Program, amelyben a vízilabda és a szinkronúszás is szerepel. Az úszás egészen kicsi kortól idős korig űzhető, így a város lakói számára is remek szabadidős lehetőséget nyújt a veszprémi sportuszoda.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő közös sikernek, csapatmunkának nevezte a megvalósult uszodaépítést, hozzátéve, hogy ebben az összefogásban van a térség ereje. Bejelentette, hogy az uszoda ezen a héten pénteken, szombaton és vasárnap 500 forintos kedvezményes belépővel nyílt napokra várja Veszprém és a térség lakóit. Porga Gyula polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik a „veszprémiek fűzfői uszodájának” 1981-es átadása óta álmodták, vágyták és tettek azért, hogy a megyeszékhelynek valóban saját uszodája legyen. Mint mondta, a veszprémi sportuszoda holnaptól hármas célt szolgál: az élsportot, az utánpótlás nevelést és mindazokat, akiknek fontos a saját egészségük megőrzése. Rasovszky Kristóf reményének adott hangot, hogy a létesítménynek sok látogatója lesz, gyerekek, felnőttek, idősek és olyanok is, akik munka után térnek majd be. Ő biztosan a lehető legtöbb időt fogja itt tölteni – ígérte az olimpiára készülő sportember.


Néhány adat az uszodáról:
– Nyitvatartás a hét minden napján 6-tól 20 óráig, egyelőre védettségi igazolvány szükséges.
– 50 méteres versenymedence, 25 méteres edzőmedence, valamint tanmedence, gyermekmedence és pezsgőmedence várja a látogatókat. 
– Az emeleten lévő szaunavilágban tepidáriumokkal ellátott pihenőtér, infraszauna, ördögszauna, gőz, finn szauna, és merülőmedence, továbbá egy korszerű kondigépekkel felszerelt fitneszterem nyert elhelyezést.
– A sportesemények 720 fő befogadására alkalmas lelátóról követhetők, az uszodához 120 férőhelyes parkoló tartozik.

Fotók: a szerző


[fbcomments]