Hasznos / Egyéb · 2023.03.16.

Hogyan készíts magadnak profi sminket akár minden nap?

Egy gyönyörűen megkreált smink kiemeli arcod előnyös vonásait, jótékonyan elfedi a bőrhibáidat, és általa sokkal szebbnek érezheted magad, ami az önbizalmadnak is kedvez.

Egy sminkmesternek mondhatni „varázskeze” van, hiszen bárkit csodaszéppé tud tenni a megfelelő eszközökkel és technikákkal. Ám képtelenség minden nap igénybe venni egy profi szakember szolgáltatását, így a legtöbb esetben magadnak kell megoldanod a sminkelést. 

Hogyan sminkelj úgy, mint egy profi? Olvass tovább, adunk pár nagyszerű tippet!


Kezdd a jó minőségű alapanyagok beszerzésével!

Még a világ legjobb sminkese sem tudna csodát tenni a silány minőségű sminkeszközökkel, ezért az első feladatod, hogy megtaláld az ideális termékeket. Nézz körül az Xtreme Lashes sminkszerei között! Az amerikai prémium márka korántsem csak műszempillákat forgalmaz, hanem csúcsminőségű sminktermékeket is.

Készítsd el álmaid szemsminkjét az innovatív szemceruzák, primerek, hibrid szemhéjfestékek, dúsító és hosszabbító szempillaspirál, szemöldökceruza és korrektor segítségével! A megfelelő árnyalat kiválasztásakor vedd figyelembe a bőröd tónusát, a szemed színét, hogy megtaláld azokat a termékeket, amelyek előnyösen kiemelik majd a tekintetedet. 

Bár elsőre anyagilag nagy beruházásnak tűnhetnek a prémium eszközök, de a sminkszereken nem érdemes spórolni, mert különben sosem kapod majd azt a végeredményt, amit megálmodtál. Szerinted véletlen, hogy a sminkmesterek kizárólag csúcsminőségű termékekkel dolgoznak? Aligha!

Tanulj a profiktól!

Ha szeretnéd magad mélyebben beleásni a make up világába, akkor érdemes ellesned pár technikát a legnagyobbaktól. Ha van rá lehetőséged, vegyél részt tanfolyamokon, workshopokon, ahol élőben tanulhatsz a szakemberektől. Ennek megvan az az előnye, hogy azonnali visszajelzést is kapsz a haladásodról, és kérdezhetsz, kérhetsz tanácsokat.

Amennyiben erre nincs mód, akkor se keseredj el, ugyanis léteznek remek online tanfolyamok és oktatóvideók is! Itt tanulhatsz olyanoktól is, akiknek bár nem ez a szakmájuk, de magas szinten űzik a sminkelést, de természetesen szakmabeliektől is. A lényeg, hogy ne vaktában próbálkozz, hanem legyen valaki, aki segít elsajátítani az alapokat.

Gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj!

Ez talán a legfontosabb rész: csak úgy fogsz haladást elérni, ha nagyon sokat gyakorolsz! Idő kell, mire a kezeidbe berögzülnek az aprólékos mozdulatok. Eleinte még biztosan sok időbe telik majd, mire elkészül az áhított smink, és többször is hibázni fogsz közben, de meglátod, hogy minden alkalommal egyre jobb és jobb leszel. 

Csak tartsd a fürdőszobában a kezed ügyében az Xtreme Lashes sminkeszközöket és használd őket minél gyakrabban! 

Ha a pilláid kifestésével nem akarsz sok időt tölteni, érdemes elgondolkodnod egy szálas műszempilla-hosszabbításon. Ezt a technikát az említett brand hazai képviselője, Horvat Krisztina honosította meg hazánkban még 2008-ban, és azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

[fbcomments]