Életmód / Tech / Hasznos · 2022.10.14.

Hogyan készíthető horgász fotó akár profi minőségben is?

Mi a titka annak, hogy akkor is professzionális színvonalú horgász fotót sikerüljön készítenünk, ha egyébként nem rendelkezünk egy profi fotós tudásával és eszközeivel? Mi mindenre célszerű odafigyelni a remekül sikerült fényképekhez? A cikkben ehhez fogunk adni néhány hasznos tanácsot.

Alapvető tippek a kifogástalanul sikerült fotók érdekében

Mielőtt hozzálátnál vagy látnátok a fotó készítéséhez, előtte bizony néhány alapvető fontosságú dologról gondoskodni kell. Először is bizonyosodj meg róla, hogy a lencse kellőképpen tiszta-e! Emellett mindig úgy fotózz, hogy az ujjad véletlenül se lógjon be a képbe!

Ha például a Fishinda webshop szerelékeivel életünk halát fogtuk meg, akkor nyilván szeretnénk ehhez méltó fotókat készíteni a nosztalgia végett. Ehhez a kép tisztasága mellett a stabilitás is fontos.


A fotó készítése előtt célszerű tehát stabil helyzetet választani, majd onnan indítani a dolgot. Nem egy fotóra feltéve mindent, hanem legalább 5-10 darabot készíteni, hiszen így több esélye lehet annak, hogy egy-egy fotó remekül sikerül.

Figyeljünk a háttérre is, ha valóban profi képet szeretnénk

Sok horgász megfeledkezik róla, hogy a háttér legalább annyit tesz hozzá a fotó kifogástalan minőségéhez, mint maga a fő tartalom. A vízparton megörökített pillanatok azért roppant szerencsések, mert viszonylag könnyű megtalálni a tökéletes pozíciót.

Célszerű odafigyelni persze arra, hogy a fényviszonyok megfelelőek legyenek. Erősen javasolt kerülni például azt, hogy a kamerába világító erőteljes napfény miatt a fotó gyakorlatilag használhatatlan legyen.

Amikor a professzionális minőségűnek szánt fotó készül, akkor lehetőleg ne mozogjon a háttérben senki és semmi. Törekedjünk inkább arra, hogy az elkészült fotón majd csakis a horgászon, illetve a megörökíteni kívánt halon legyen a fókusz.

A tökéletes fotózáshoz az sem mindegy, hogy tartjuk a halat

Sajnos nem egy olyan fotóval lehet találkozni a közösségi médiában, ahol az embernek legszívesebben sírni támadna kedve, látva a halat tartó horgászt. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy-egy kapitális példányt kézben tartani nem mindig egyszerű.

Hiszen a hal vergődik, menne vissza az éltető környezetébe. Ezért ha egy mód van rá, fotózásnál kíméljük a halat, és törekedjünk minél gyorsabban végezni! A halat tartva semmiképp ne nyúljunk be a kopoltyú alá, mert azzal indokolatlan kárt tehetünk a megfogott példány testi épségében!

Várjuk meg, amíg a pontymatracon vagy -bölcsőben lévő példány egy kicsit megnyugszik. Térdeljünk vagy guggoljunk mellé, és abból a pozícióból emeljük meg a halat! Úgy, hogy stabilant tartjuk, ő pedig nyugodt maradjon.

Kérjünk meg valakit a vízparton, hogy ezzel egy időben örökítse meg a remek pillanatot! Ha így járunk el, akkor bizony minden tőlünk telhetőt megtettünk a professzionális fotó elősegítése végett.


[fbcomments]