Aláírás rövid / Közérzet · 2015.08.20.

HISZ – Egyre több ember vár segítségre

Egyre több ruha- és ételosztó akciót szervez a HISZ, a Hit Gyülekezete segélyszolgálata. Ahogyan a múlt héten Veszprémben és Hajmáskéren, úgy más településeken is visszavárják a szeretetszolgálat munkatársait.

A Március 15. úti murvás parkolóban már akkor több veszprémi rászoruló ember várakozott, amikor még csak a szeretetszolgálat teherautója érkezett meg. A segélymunkások ezen már meg sem lepődtek, megszokták, hogy sietniük kell, a ruhaosztásra jóval a meghirdetett kezdés előtt megérkeznek az első érdeklődők. Akik a múlt szerdán is folyamatosan jöttek.


20120810311

Az illatos, tisztára mosott és rendszerben kipakolt női, férfi- és gyermekruhák hamarosan több óriási kupaccá váltak. Bár az ingeket, nadrágokat, kabátokat gusztálgató tömeget ez egyáltalán nem zavarta, időről időre egy ügyes kezű HISZ-es hölgy rendezte újra vonzó halommá az összetúrt ruhákat, a párjuktól távolra rugdalt fél pár cipőket.

Hajmáskéren sem ragaszkodott senki mereven a 10 órás nyitáshoz: ha lehet, a veszpréminél is többen vártak a HISZ adományra. 


[fbcomments]