Kultúra · 2021.10.15.

HÍD – Vajdasági alkotók Veszprémben

Ladik Katalin Alice Kódországban című performansza, beszélgetés Tolnai Ottóval és Josef Nadj Omma című előadásának magyarországi premierje. Ez lesz a HÍD – Vajdasági Alkotók Veszprémben programja a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál szervezésében november 19. és 21. között.

Új, összművészeti eseménysorozatot indít Veszprémben a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál. A HÍD egy új minifesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben, 2023 Európa Kulturális Fővárosában. Az esemény – követve a nagy múltú veszprémi kortárs táncfesztivál hagyományait – összművészeti programot mutat be, melyben helyet kap a tánc, a színház, az irodalom és a zene, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

November 19-én a Hangvillában Ladik Katalin: Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi performanszművészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.

Ladik Katalin

November 20-án Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal a nemrégiben megújuló Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer-termében.


Tolnai Ottó. Fotó: Litera

Az idei esemény fő momentuma november 21-én a világhírű koreográfus, Nagy József előadásának hazai premierje. A nagy sikerű Ommát a Velencei Biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. Az est különleges élményt ígér. Lenyűgöző táncelőadás, a test, a mozgás, a fény, a hanghatások és a csend tökéletes fúziója afrikai táncosokkal.


Josef Nadj. Fotó: Andrey Avramchuk

A két beszélgetés ingyenes, Ladik Katalin performanszára jegyek itt, az Ommára pedig itt kaphatók.

A vezető képen jelenet az Omma című előadásból. Fotó: Severine Charrier

Hozzászólások

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be először a facebook fiókjába egy másik böngészőlapon!