Kultúra · 2021.11.09.

HÍD minifesztivál – Vajdasági alkotók Veszprémben

A HÍD egy új minifesztivál, amelynek határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben.

Az eseményt, amely a XXIV. TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál (2022. május 23–29.) összművészeti előrendezvénye, a Pannon Várszínház szervezi, követve a nagy múltú kortárs táncfesztivál hagyományait. Programjában helyet kap a tánc, a színház és az irodalom.

November 19-én, a Hangvillában Ladik Katalin Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi performanszművészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár.


November 20-án Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer-termében.

A HÍD fő momentuma a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierje november 21-én. A nagy sikerű OMMA-t a velencei biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon. Az est különleges élményt ígér. A lenyűgöző táncelőadás afrikai táncosokkal a test, a mozgás, a fény, a hanghatások és a csend tökéletes fúziója.

A képen pillalantfelvétel az OMMA című előadásból. Fotó: Sophie Carles

Kép forrása: Sophie Carles

[fbcomments]