Aláírás rövid / Sárga / Életmód · 2015.09.25.

Helyi élelmiszerek kényelmesen és olcsón

Kosár Közösséget alapít a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a minőségi helyi élelmiszerek kényelmes és gyors beszerezhetősége érdekében. A rendelést otthonról, az egyesület webáruházán keresztül adhatjuk le.

A Csalán Kosár Közösségben mintegy 20 termelő kínálja közel 500 féle portékáját Veszprém megyéből: sajtokat, egyéb tejtermékek gazdag választékát, hagyományos készítésű füstölt húsokat, friss zöldségeket és gyümölcsöket, házi tésztaféléket, 100 százalékos gyümölcsleveket, fürj- és hagyományos tojásokat, megbízható eredetű mézeket, igazi házi szörpöket és lekvárokat, zöldségkészítményeket, ínyenc kenőkéket, savanyúságokat és nem utolsósorban illatozó házi süteményeket.


A Csalán Kosár Közösség azon munkálkodik, hogy kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő termékekhez juttassa a veszprémieket, bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és a fogyasztók között, mindeközben a vásárlások révén méltányos megélhetést tegyen lehetővé a térség megbízható termelőinek. Az egyesület ezt a rendszert saját erejéből, pályázati források, támogatások nélkül építette fel, nagy hangsúlyt fektetve a termelők és termékeik megbízhatóságára és annak ellenőrzésére.

– Célunk, hogy megvédjük a helyi termelőket, de fontosnak érezzük a szoros ellenőrzést is felettük – mondja dr. Szalay Tímea, a Csalán egyesület elnöke. – Így garantálható a hosszú távon is működőképes termelő-fogyasztó kapcsolat, amely a megbízható élelmiszer-ellátás alapja.

A Csalán Kosár Közösséghez a www.csalan.hu/kosar oldalon lehet csatlakozni. A közösség tagjai rendelésüket hétfő déltől szerda délig adhatják le. Az otthonról összeállított, megrendelt kosár péntekenként 14 és 17 óra között vehető át az egyesület veszprémi belvárosi irodájában (Kossuth utca 1.).


[fbcomments]