Aláírás rövid / Sárga / Életmód · 2015.09.25.

Helyi élelmiszerek kényelmesen és olcsón

Kosár Közösséget alapít a Csalán Környezet- és Természetvédő Egyesület a minőségi helyi élelmiszerek kényelmes és gyors beszerezhetősége érdekében. A rendelést otthonról, az egyesület webáruházán keresztül adhatjuk le.

A Csalán Kosár Közösségben mintegy 20 termelő kínálja közel 500 féle portékáját Veszprém megyéből: sajtokat, egyéb tejtermékek gazdag választékát, hagyományos készítésű füstölt húsokat, friss zöldségeket és gyümölcsöket, házi tésztaféléket, 100 százalékos gyümölcsleveket, fürj- és hagyományos tojásokat, megbízható eredetű mézeket, igazi házi szörpöket és lekvárokat, zöldségkészítményeket, ínyenc kenőkéket, savanyúságokat és nem utolsósorban illatozó házi süteményeket.

A Csalán Kosár Közösség azon munkálkodik, hogy kisebb környezetterheléssel, egészséges, környezetkímélő termékekhez juttassa a veszprémieket, bizalmat és emberi kapcsolatokat építsen a termelők és a fogyasztók között, mindeközben a vásárlások révén méltányos megélhetést tegyen lehetővé a térség megbízható termelőinek. Az egyesület ezt a rendszert saját erejéből, pályázati források, támogatások nélkül építette fel, nagy hangsúlyt fektetve a termelők és termékeik megbízhatóságára és annak ellenőrzésére.

– Célunk, hogy megvédjük a helyi termelőket, de fontosnak érezzük a szoros ellenőrzést is felettük – mondja dr. Szalay Tímea, a Csalán egyesület elnöke. – Így garantálható a hosszú távon is működőképes termelő-fogyasztó kapcsolat, amely a megbízható élelmiszer-ellátás alapja.

A Csalán Kosár Közösséghez a www.csalan.hu/kosar oldalon lehet csatlakozni. A közösség tagjai rendelésüket hétfő déltől szerda délig adhatják le. Az otthonról összeállított, megrendelt kosár péntekenként 14 és 17 óra között vehető át az egyesület veszprémi belvárosi irodájában (Kossuth utca 1.).


Hozzászólások

A hozzászóláshoz jelentkezzen be Facebook-fiókjába!